Ko trpi srce

Kako se lahko najlažje izognite zlomljenemu srcu in bolečinam, ki pridejo z njim? S čokolado! Že v marsikaterem filmu ste lahko zasledili, kako se po nesrečnem koncu zveze glavne igralke prenajedajo s čokolado. Vse to ima globlji razlog, saj čokolada v telesu sprošča hormon serotonin, ki nam pomaga do boljše volje.

Motivacija

Motivacija lahko kaj hitro popusti, ko se soočite s pretežkim delom, polnim stresa. Pomagala vam bo koruza - pečena, kuhana ali vložena. Dala vam bo notranji mir in voljo za nadaljnje delo.

Živčnost

Ko se vam zdi, da ste na robu z živci, si privoščite malo študentske hrane – ja, točno tisto mešanico oreščkov imamo v mislih ... Zaradi visoke vsebnosti vitamina B vam lahko pomagajo, da se umirite in se zopet skoncentrirate.

Notranji mir

Kdor koli se želi umiriti in sprostiti, pa ne ve kako, mu predlagamo med. Že kot otroci smo ga uživali stopljenega v mleku, zato da smo lažje zaspali. Zajemite ga z žlico ali stopite v mleku ali čaju. Med vsebuje veliko vitamina B, ki pomirja telo. Druga možnost je koriander. Visoka vsebnost eteričnih olj v njem vam ravno tako pomaga, da se lažje sprostite.

Proti naporu

Ko se vam zdi, da ne morete več naprej in da se najraje zavlekli pod odejo, si postrezite s skodelico borovnic, ki pomagajo tudi proti občutku samote. Že po eni skodelici bi se morali počutiti bolj polni energije in morda celo malo bolj pogumni; tako boste brez težav vstopili v nov dan.

Vztrajnost

Kdor ima probleme z vztrajnostjo, si lahko pomaga z magnezijem, ki je v vseh polnozrnatih izdelkih, oreških in stročnicah. Komur pa ni do njih, si pa lahko natoči tudi poln kozarec vode in doda magnezijevo tableto. Magnezij vam bo pomagal, da boste premagali še tako stresne situacije.

Izčrpanost

Pozabite na kavo in energijske napitke. Pomagate si lahko z lovorovim listjem. Že od nekdaj velja za spodbujevalca in prinašalca energije, zato pomaga marsikomu, ki meni, da je povsem izčrpan. Pomagal vam bo tudi razbistriti misli in najti pravo smer.

Depresivnost

Ne potrebujete psihiatra, kajti tudi narava ima svoja zdravila, in sicer cimet. Kot najstarejša začimba je odlična v boju proti raznimi depresivnimi občutji. Lahko ga dodate k jedem ali si skuhate čaj.

Za dobro voljo

Slišalo se bo čudno, vendar je res. Čili je vrsta paprike, ki vas bo zagotovo spravil v dobro voljo. Zaradi pekoče snovi kapsicin telo začuti bolečino, na katero reagira s sproščanjem hormona sreče – endorfinom.

Utrujenost

Že pregovor pravi, da eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran, in prav res je. Poleg tega da so jabolka polna vitaminov, vam pomagajo proti utrujenosti in celo pri težavah s spominom. So pa tudi dober vir energije čez dan in jih toplo priporočamo za malico.

Naš organizem deluje tako, da se odzovemo na snovi, ki jih vnesemo vanj, zato je pametno premisliti, kaj naj se znajde na naših jedilnikih v boju proti vsem omenjenim težavam.

Vir: www.delimano.si