Gre za skiroja, ki zabrisujeta mejo med prtljago in skirojem. Na voljo sta v dveh različicah, Business in Urban - prvi je križanec med ročno letalsko prtljago, vozičkom in skirojem, drugega pa sestavlja ergonomsko oblikovan nahrbtnik, voziček, skiro in lesena rolka.

Kot pravijo avtorji, ne gre za igračo, temveč za napredno prevozno sredstvo za odrasle, ki temelji na konceptu trajnostne mobilnosti. "Če je naša vizija pravilna, bodo ti skiroji v kombinaciji z javnim prevozom pomagali premagovati zadnji kilometer na poti v službo, šolo in še kam," si obetajo avtorji.

Šestčlanska ekipa po vodstvom oblikovalca Boštjana Žagarja je za razvoj in proizvodnjo poskrbela v Sloveniji, med skoraj triletnim razvojem pa so razvili in patentirali poseben način zlaganja, ki poskrbi za vzdržljivost in enostavnost uporabe.

"Po zložljivem blatniku Musguard in pametnem kolesu Flykly, je to še en uspešen slovenski projekt s področja trajnostne mobilnosti," so avtorji zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Zbiranja sredstev s tem sicer še ni konec, saj so potrebna sredstva zbrali v zgolj polovici časa, ki so ga imeli na voljo, kampanja na Kickstarterju pa se bo zaključila 23. oktobra.