Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so v uvodnih obračunih z makedonskim in francoskim podprvakom prikazali všečno igro, na obeh pa pogoreli v prelomnih trenutkih dvobojev. Razlogov za silovit padec v trenutkih, ko se lomi izid, je veliko, dejstvo pa je, da imajo Celjani najmlajši in najcenejši kader, odkar nastopajo v ligi prvakov, če se temu prištejeta še neizkušenost in dejstvo, da igrajo v "skupini smrti", pa je podoba absolutnih vladarjev slovenskih rokometnih igrišč iz minule sezone toliko bolj jasna.

Na rokometni borzi so delnice madžarskega Veszprema, nemškega Rhein-Neckarja Löwna, Vardarja in Montpellierja veliko višje od celjskih, v tem trenutku pa vsekakor primerljive četrtkovemu tekmecu iz ruskega Čehova, ki je na uvodnih dveh tekmah prav tako doživel dva poraza - proti Veszpremu je klonil z 32:37, proti Vardarju pa z 28:39.

Verjetno najlažje gostovanje v skupini, a enostavno ne bo

Celjani bodo na gostovanjih pri omenjenih rokometnih prvokategornikih težko posegli po zvezdah, še najbližje njim so lahko na obračunu v Čehovu. A tako enostavno je le na papirju, Čehovski medvedi premorejo dobro ekipo, ki je predvsem nevarna na domačih tleh. Ob tem tekma prihaja ob nepravem času, Celjani so v zadnjem obdobju veliko časa preživeli na letalu in avtobusu, po nedeljski tekmi v Montpellierju so se šele v ponedeljek popoldne vrnili domov, po dnevu treninga pa so že odpotovali v Moskvo.

»Medvedi so spoštovanja vredna ekipa«

"Pred nami je zahtevna tekma proti neugodnemu tekmecu, ki se nadeja prve zmage v ligi prvakov. Ruska ekipa je kombinacija izkušenih in nadarjenih igralcev. Goji ruski način igre, veliko je nenadnih strelov s tal, tehnično je dobro podkovana, goji hitre nasprotne napade, premore vsaj dva dobra strelca z razdalje in sijajnega vratarja Olega Gramsa. Vredna je vsega spoštovanja, poleg tega pa igra na domačem igrišču," je uvodoma dejal Tamše in dodal: "A tudi mi imamo svojo računico. Naša želja je, da v Rusiji vknjižimo prvo zmago, kar pa je lažje reči kot narediti. Verjamem v moje fante navkljub temu, da imamo zelo malo časa za temeljito pripravo na tekmeca. V Rusijo gremo po zmago."

»V Rusijo po točki, ki si ju zaslužimo«

Prvega para točk se nadeja tudi celjski vratar Matevž Skok, a le pod pogojem, da Celjani odpravijo prevelika nihanja v svoji igri. "V Moskvi se želimo predstaviti v najboljši možni luči. Res je, da sta nas pretekli dve tekmi kar nekoliko potrli, saj smo večji del imeli tekmeca pod nadzorom, pokopale pa so nas naše črne minute in padci v igri. Menim, da bomo iz tekme v tekmo igrali bolje, da bomo počasi odpravili nihanja, ki se nam dogajajo. V Rusijo gotovo potujemo po točki, ki si ju zaslužimo," pravi Skok.

Pravico na četrtkovem dvoboju v Čehovu bosta delila Romuna Sorin-Laurentiu Dinu in Constantin Din.

Preberite tudi pogovor s celjskim trenerjem Brankom Tomšetom iz današnje tiskane izdaje Dnevnika:

Če bi nam to že zdaj uspelo, bi bili pravi čarovniki