Tako Vardar kot Montpellier ste imeli na kolenih, a obakrat izgubili.

Proti favoritoma nam je marsikaj uspevalo, kar je dokaz, da je pot pravilno začrtana in da gremo v pravi smeri. Seveda se dogajajo napake, ki pa so posledica mladosti, neizkušenosti, prekratke klopi... V tako zahtevnem tekmovanju se vsaka napaka dvojno kaznuje. Utopično je pričakovati, da bi bila prenovljena, mlada in neizkušena ekipa že po dveh mesecih na vrhuncu. Če bi nam to uspelo, bi bili pravi čarovniki. Eni igralci so že na visoki ravni, drugi nanjo šele prihajajo, tretji mogoče ne bodo nikoli.

Celjska igra in vtis na prvih dveh tekmah sta precej boljša od izkupička.

Res je. Gojimo rokomet, ki je gledljiv in atraktiven, za uživanje, a žal se živi od točk, ne pa od umetniškega vtisa. Toda niti Makedoncem niti Francozom ni bilo lahko proti nam in so lahko izkusili dobre stvari v naši igri. Ko bomo vse to znali povezati v celoto vseh šestdeset minut, bodo prišle tudi točke.

V polju ste doslej rotirali le devet igralcev, medtem ko so Kodrin, Žuran, Pešić, Marguč in Kasal le statisti.

Če bi dobili katero od uvodnih tekem, takšnih vprašanj ne bi dobil od nobenega novinarja, a to je vaša legitimna pravica. Janc je svoje minute maksimalno izkoristil, celo nad pričakovanji. Tudi pivota Poteko in Blagotinšek sta izkoristila svoji minutaži. Pešić je v Montpellieru dobil nekaj minut, a ne še toliko, kot jih bo mogoče v prihodnje. Kasal niha tudi na treningih in šele ko bo maksimalno pripravljen za zahtevno raven, kot je liga prvakov, bo dobil priložnost.

Je za nekatere igralce liga prvakov vsaj za zdaj preveč zahtevna?

Marsikaj se dogaja tam, kjer stvari vidijo le redki – na treningih in tekmah slovenske lige. Če me tam določeni fantje ne prepričajo, je nesmiselno, da bi dobili priložnost na najvišji ravni. Na tekmah domače lige, na katerih bi morali biti nosilci igre, nekateri še niso dovolj dobri, zreli in se lovijo, a je to sočasno glede na mladost normalno. Toda drži, da bodo morali pokazati več napredka v vseh elementih igre. Šele potem bodo tisti, ki doslej v Evropi še niso igrali ali pa zelo malo, dobili več priložnosti.

Na prvih dveh tekmah je bilo očitno, da so bili sodniki bolj naklonjeni tekmecem. Očitno Celje pri sodnikih nima več prave veljave in ratinga.

Mogoče veljava in podobne besede niso najbolj pravilne. Je pa resnično in vidno, da nam primanjkuje podpore. A s tem ne mislim, da nam bi kdor koli pomagal ali kar koli dal, kajti tega si niti ne želim. Želim si le poštenega sojenja, da nam sodniki niti ne jemljejo niti ne dajejo, ampak nam omogočijo enakovredno izhodišče in enakopravno igro z nasprotnikom.

Za analizo Čehovskih medvedov in pripravo ste imeli zelo malo časa.

Gre za ekipo z zanimivo paleto igralcev. Nekaj mladih in neuveljavljenih, na drugi strani nekaj ruskih reprezentantov z bogatimi izkušnjami iz lige prvakov, kot so Kovaljev, Grams, Černoivanov, Žitnikov... Rusi imajo nekoliko drugačen način igre kot druge ekipe v ligi prvakov, zato bo treba paziti na njihove nenadne strele tako s tal kot iz skoka. Štirje zunanji igralci so pri teh strelih nevarni in nepredvidljivi, potrebna bo maksimalna zbranost.

Jutrišnja nasprotnika sta edina, ki v skupini C še nimata točke.

Seveda si želimo doseči prvo zmago in prebiti led, a podobno računico imajo tudi Rusi. Če bomo na pravi ravni v obrambi in če bo takšna kot na prvih dveh tekmah, izjema je le zadnjih dvajset minut v Montpellieru, imamo možnosti za uspeh. Steber obrambe Poteko bo kljub rdečemu kartonu iz Francije lahko igral, upam pa, da bo nared tudi Slišković. V Montpellieru je od Issama Teja dobil močan in nizkoten udarec v telo, ki pa ga sodniki presenetljivo niso kaznovali. Po vrnitvi iz Francije ni treniral, vendar upam, da nam bo v Rusiji lahko pomagal, ker nam v igri veliko pomeni in ga nujno potrebujemo.