Po njegovih besedah mora hiša "optimizirati" svoja finančna sredstva zaradi nestabilnih finančnih in političnih razmer, ki jih je povzročil konflikt v vzhodni Ukrajini, je poročal britanski BBC. NTU se bo raje osredotočil na sredstva za ustvarjanje vsebin javne radiotelevizije.

Ukrajina, ki je na letošnjem tekmovanju dosegla šesto mesto, se je po besedah Alasanie z Evropsko radiodifuzno zvezo (EBU) dogovorila, da za eno leto izpusti tekmovanje, leta 2016 pa se namerava vrniti.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo maja prihodnje leto na Dunaju, ker je letos na Danskem zmagala avstrijska predstavnica Conchita Wurst. Prireditev v Koebenhavnu je zasenčila prav kriza v Ukrajini. Ruski predstavnici, sestri Tolmačev, je del občinstva med razglasitvijo rezultatov izžvižgal. Rusija je na koncu pristala na sedmem mestu z 89 točkami, in sicer za Ukrajino, katere pevka Marija Jaremčuk je dobila 113 točk.

Ukrajina je s pevko Ruslano na Eurosongu zmagala leta 2004. Ruslana je nato postala eden vodilnih glasov v protestih proti vplivu Rusije v svoji državi.