Kot je povedal predsednik uprave Franjo Bobinac, se je Gorenje v Berlinu prvič predstavilo leta 2008, ko je sejem tudi odprl vrata panogi gospodinjskih aparatov, saj se inovativne rešitve in tehnologije v tej panogi vedno pogosteje in hitreje prepletajo s svetom zabavne elektronike in pametne telefonije.

Poudarek na novi generaciji kuhalnih aparatov

Osrednji poudarek Gorenjevega letošnjega razstavnega prostora je na novi generaciji kuhalnih aparatov, ki združuje potrebe sodobnega uporabnika. V okviru filozofije HomeMade je nastala nova generacija pečic, kuhališč, kuhinjskih nap in mikrovalovnih pečic, ki temelji na napredni tehnologiji kuhanja, odlikuje pa jo privlačen, harmoničen videz, podprt z najboljšimi materiali.

V Berlinu tudi dizajnerski in barvni aparati

Gorenje v Berlinu predstavlja tudi s svoje dizajnerske aparate. Pozornost pritegujeta najnovejši kolekciji Gorenje Simplicity Collection ter Gorenje Classico Collection, predstavili pa bodo še eno najbolj priljubljenih kolekcij doslej, Gorenje Ora-Ïto, in prenovljeno linijo aparatov Gorenje by Karim Rashid. Poseben prostor je rezerviran za barvne aparate, ki so med potrošniki vse bolj priljubljeni. Med njimi so aparati iz nove generacije pralnih in sušilnih aparatov SensoCare ter hladilno-zamrzovalnih aparatov IonGeneration.

Asko z asortimentom za celo gospodinjstvo

Gorenje na sejmu drugo leto zapored razstavlja novosti premijske blagovne znamke Asko, ki je del portfelja blagovnih znamk od leta 2010. Asko je bil doslej prepoznaven predvsem po svojih vrhunskih pralnih strojih, sušilnikih in pomivalnih strojih, z vključitvijo kuhalnih in hladilno-zamrzovalnih aparatov v ponudbo pa se razvija v znamko z asortimentom za celotno gospodinjstvo. Med pomembnejšimi novostmi predstavitve v Berlinu je tudi ekskluzivna serija kuhinjskih aparatov Proseries.