Panelne zavese zavzemajo sodobno urejena stanovanja

Izberite zavese, ki bodo na najlepši način obogatile vaš prostor. Poleg različnih materialov, ki jih uporabljajo za izdelavo zaves, je vedno več tudi različnih tipov. Tako klasične zavese vse redkeje videvamo v moderno opremljenih stanovanjih, pogostejše pa so panelne zavese.

Ena izmed najtežjih nalog je najti idealne zavese za dom. Poleg estetske vloge imajo tudi praktično, saj stanovanje skrijejo pred neželenimi pogledi in preprečujejo vdor preveč naravne svetlobe, ki bi lahko poškodovala leseno pohištvo ali tekstilne prevleke. Njihova funkcija je odvisna predvsem od gostote tkanine in načina postavitve, zato so pomemben člen pri ustvarjanju ozračja v domu.

Nevtralni odtenki in nežni vzorci za vsak prostor

Star pregovor pravi, da je stanovanje povsem prenovljeno šele, ko so na oknih tudi zavese. Seveda tega reka ne moremo upoštevati v vseh primerih, posebno pri sodobno opremljenih stanovanjih ne. Vendar pa določeni stili, kot sta na primer klasični ali rustikalni, zavese brezkompromisno zahtevajo.

Dober primer zaves, ki jih lahko vključimo v različne stile stanovanj, so vsekakor nežni, nevtralni odtenki z diskretnimi rastlinskimi motivi v nekoliko temnejšem odtenku. Takšne zavese, posebno če so izdelane iz gostejših tkanin, so zelo primerne za spalnice ali druge prostore, v katerih želimo doseči umirjeno in sproščeno ozračje. Nežne barve in skoraj neopazni vzorci olajšajo njihovo usklajevanje z drugim pohištvom. Primerne so tako za sodobno opremljena stanovanja kot za brezčasni klasični in rustikalni slog.

Močne barve zahtevajo pazljivejše usklajevanje

Zavese ekspresivnih in močnih barv zahtevajo pazljivejše usklajevanje s prostorom. Če je interjer v nevtralnih barvah, so lahko barvite zavese osrednji dekorativni poudarek. Če bi radi, da so zavese s prostorom usklajene, poskusite v podobne barvne tone odeti tudi steno, ki obkroža okno. Pisane zavese z velikimi motiv so primerne za otroške ali dekliške sobe ter za stanovanja z nenavadno razporejenim pohištvom.

Vir: www.webgradnja.hr