Kot poroča BBC, se je tokrat zapletlo pri Zarini otroški majici z belimi in modrimi črtami ter rumeno zvezdo na srčni strani. Ni treba biti profesor zgodovine, da oblačilo spominja na nemška koncentracijska taborišča. Črtasta zaporniška obleka in Davidova zvezda kar kličeta k tej razlagi. Majica je bila oblikovana za malčke do starosti treh let. Ob natančnem pogledu nanjo sicer opazimo, da na zvezdi, ki je v resnici policijska značka, piše »Šerif«. Ob bežnem pogledu na otroško majico pa so uporabniki v spletnih katalogih in na družbenih omrežjih to podrobnost spregledali, saj je bila celota videti kot zaporniška obleka z rumeno zvezdo, ki so jo bili prisiljeni v nacistični Nemčiji nositi Judje.

Zara se je na twitterju za neprijetnost že opravičila. »Ta kos oblačila smo umaknili iz prodaje. Zgled zanj so bili klasični filmi zahoda, vendar priznavamo, da je oblikovno lahko sporen.« Opravičili so se za spodrsljaj in morebitno razžalitev svojih strank.

To pa ni prvič, da se je v modni industriji zgodil takšen spodrsljaj. Leta 2007 je na prodajne police trgovin prišla torbica z zeleno svastiko znotraj rdečega sonca. Pred dvema letoma je podjetje Urban Outfitters na svoji spletni strani objavilo prototipno verzijo rumene majice s šesterokrako zvezdo, ki je prav tako pritegnila pozornost zaradi podobnosti z Davidovo zvezdo.

S podobnimi potezami pa so v preteklosti presenečale tudi blagovne znamke, ki prodajajo obutev. Umbro je leta 2002 trgu predstavil športni copat, ki ga je poimenoval Zyklon, kar je ime plina, ki so ga uporabljali v koncentracijskih taboriščih. Adidas pa je na primer predstavil obutev z okovi, ki so spominjali na okove sužnjev.

Navadno se takšni in podobni primeri, naj bodo namerni ali zgolj spodrsljaji, končajo z umikom izdelka in opravičilom podjetja.