Prav zato je javnost pozorna na vsako podrobnost v vabilih na dogodek. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, tokrat ugibanja glede morebitnih novosti sproža podatek, da se bo dogodek odvil v objektu v Silicijevi dolini, v katerem je pokojni soustanovitelj Appla Steve Jobs leta 1984 predstavil računalnike Macintosh.

Večja dvorana, povezana z Jobsom

Gre za objekt Flint Center for the Performing Arts v kampusu v bližini Applovega sedeža v mestu Cupertino, ki ima na voljo več sedežev kot dvorane, v katerih je podjetje v zadnjih letih običajno izvajalo posebne medijske dogodke.

Poleg tega so ob omenjenem objektu v Cupertinu začeli postavljati posebno konstrukcijo, očitno povezano z Applovim dogodkom in enako visoko, kot je sam objekt. Prizorišče varuje skupina varnostnikov.

Večja dvorana, ki je obenem povezana z legendarnim Jobsom in predstavitvijo prvih macintoshev, ter posebna konstrukcija po mnenju analitika Franka Gilletta iz analitske hiše Forrester lahko nakazujeta, da Apple pripravlja posebno velike novosti.

Bodo predstavili Iphone 6?

V tehnološki javnosti se sicer že več mesecev pojavljajo ugibanja, da bo Apple na zdaj tudi uradno sklicanem septembrskem dogodku predstavil novo generacijo svojega pametnega mobilnega telefona Iphone - Iphone 6 naj bi v primerjavi s predhodniki imel večji zaslon - ter tudi že dolgo pričakovano pametno uro Iwatch.

Apple svoje največje novosti običajno predstavi septembra, kar je najprimernejši čas pred začetkom tradicionalno nakupovalno obarvanega zadnjega četrtletja na čelu s prazničnim decembrom. Lani je septembra predstavil mobilnika Iphone 5S in Iphone 5C.