Preden je bila v minuli sezoni čudno prekinjena šestletna tradicija superpokala, ker se Gorenje in Celje Pivovarna Laško nista mogla ali želela dogovoriti za termin tekme, so se lovorike trikrat veselili Velenjčani (Maribor 2009, Trbovlje 2011, Sevnica 2012), dvakrat Celjani (Velenje 2007, Maribor 2010), enkrat pa Cimos (Koper 2008). In v soboto bo – če ne bo ponagajalo vreme, čeprav je napoved kar dobra – Slovenija prvič v zgodovini doživela takšno rokometno tekmo na prostem. A tudi ob neugodnih vremenskih razmerah imajo prireditelji rezervni scenarij: če jim vreme v soboto zjutraj ne bo naklonjeno, se ne bodo lotili 12-urne postavitve rokometnega igrišča na teniški podlagi iz betona in umetne mase (rokometno igrišče meri 40 x 20 m, teniško v Portorožu pa 44 x 24), ampak bo tekma v bližnji športni dvorani v Luciji.

»Verjetno se mnogi spominjajo mojih besed, izrečenih lani v tem obdobju, da se v vseh rokometno normalnih deželah sezona začenja s superpokalom. V minuli sezoni se to na žalost ni zgodilo, zato sem še toliko bolj vesel, da se letos bo. Prav tako sem vesel, da je slovenska zveza superpokal – upam, da za vselej – uvrstila v svoj tekmovalni koledar in s tem preprečila, da se ne bi ponovili lanski nenavadni dogodki,« se nadeja Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško. »Upam, da nam bo vreme naklonjeno in da bo spektakel pripomogel k dodatni promociji in prepoznavnosti rokometa. Naj bo to dan, ki bo šel v zgodovino slovenskega rokometa,« je na sicer slabo obiskani včerajšnji novinarski konferenci v najprestižnejšem hotelu v Portorožu dodal trener Tamše.

Sviš se je na pokalnem sklepnem turnirju četverice v celjskem Golovcu presenetljivo uvrstil v finale, po enajstem mestu v ligi pa se je zaradi administrativne odločitve skupščine RZS (širitev lige na 14 klubov) obdržal v prvoligaški konkurenci. »Maksimalno podpiramo takšno idejo in prireditev, zato smo se z veseljem odzvali povabilu. To je za nas posebna čast in priznanje, še posebno glede na velik razpon na vseh področjih med našim in celjskim klubom. Jasno je, da se superpokalna zgodba vrti predvsem okoli vremena, zato upam, da se nas bo usmililo in da bomo tekmo odigrali na prostem, kar je tudi motiv in cilj prireditve. Naj bo ta sobota ena redkih lepih sobot v tem muhastem poletju,« pravi Svišev trener Miloš Aksentijevič. Prireditelji pričakujejo, da bodo tribune ob osrednjem igrišču v ŠRC Marina polne (1600 gledalcev).