Narava zunaj in znotraj

Če imate to možnost, naj bo narava zunaj, a hkrati notri. Takšen učinek boste najlaže dosegli z velikimi okni, ki ponujajo pogled na cvetoč vrt in zeleno trato. Sicer pa v dnevni prostor postavite fikus, drevo življenja, majhno palmo ali kako drugo trpežno rastlino.

Cvetlice v vazi in zelišča na okenski polici

Kuhinja je zaradi ozračja, ki je zaradi kuhanja velikokrat vlažno, pravo mesto za cvetlice. Šopek rezanega cvetja na mizi, vrtne začimbnice na okenski polici, pa tudi orhideje bodo v kuhinji (če je dovolj vlage) dobro uspevale. V spalnici vam priporočamo le dekorativne motive iz narave, kar je odlična rešitev tudi za tiste, ki nad rastlinami niso najbolj navdušeni.

Okrasje po lastni domišljiji

Poleg rastlin pa lahko v interjer posežete tudi z naravnimi materiali. Vse več oblikovalcev išče nove oblikovne rešitve, ki vsebujejo tudi naravne materiale. Vzdušje narave v prostoru lahko ustvarite z zanimivimi vejami, ki jih je narava oblikovala po svoje in ste jih našli na nedeljskem sprehodu. Tudi s prodniki napolnjena steklena vaza z dišečo sveč je lep dodatek tako v dnevni sobi kot kopalnici.

Ko boste opremljali dom, naj bo njegova končna podoba takšna, da boste v njem zares uživali in se sprostili. To pa boste najlaže dosegli prav z elementi iz narave.

Vir: www.freshome.com