Zato Vas prosim, da prenehate s kričanjem, ker s tem žalite vsaj mene, če ne še koga drugega. In verjamem, da s svojimi izjavami žalite mnogo ljudi. Navsezadnje Vam gre to dobro od rok. To ste izkoristili tudi pri podli antipropagandi družinskega zakonika (DZ).

Naj Vas še opomnim, da ste takrat, ko je US RS dovolilo referendum, bili s slovenskim pravosodjem zelo zadovoljni, danes pa po njem pljuvate. Bilo bi zelo lepo, če se končno odločite.

No, rečem Vam lahko samo to: želeli ste pravno državo, dobili ste jo. Zdaj boste rekli, da sem še eden izmed množice, ki je podlegla mentaliteti »rdečega terorja«. Naj Vam zagotovim, da nisem. Samo dovolj Vas imam. In da Vam pojasnim, mene sploh ne moti, da podpirate Janšo. Sicer ne razumem, zakaj, ampak to je vaša svobodna odločitev.

Zaradi mene si ga lahko vtetovirate ali pa obesite njegovo sliko v vse prostore, v katerih se nahajate (tako, kot so nekoč visele Titove slike).

Drži, prejšnjega režima nisem doživel, ker sem premlad, da bi ga, čeprav na mojem rojstnem listu piše, da sem rojen v SFRJ. Obstajajo pa iz tistih časov posnetki. Posnetki, ki kažejo podobne prizore, kot jih moramo državljani gledati danes, čeprav je to danes še hujše.

Mi je pa vaša druščina polepšala dan. Preden je Janša vkorakal v zapor, je množica začela peti partizansko pesem Janez, kranjski Janez. Mislim, da se dovolj dobro spomnite, kako se je končalo.

Čeprav nekdanjega režima nisem doživel, menim, da ni bilo tako hudo, ker sicer bi bilo pol državljanov ob osamosvojitvi brezposelnih, pol pa mrtvih. Tako namreč režim prikazujete. In ko vidim zagrete gospe, ki javkajo, kako so v Jugoslaviji trpele, potem ko vidim, da živijo v bajnih hišah, zgrajenih ravno v tistem času, se vprašam, ali so dementne ali pa lažejo.

Spoštovani g. Primc in druščina, res Vas prosim, da nehate kričati, da smo vsi Janez Janša. Ker nismo. Nismo ne Janša, ne Ljudmila, ne Tito, ne Milka Planinc, ne Đilas in ne Rode. Če pa Vi mislite, da ste, pa mislim, da nihče ne bo imel proti, da se gospodu Janši pridružite na Dobu do prenehanja kazni, oziroma če bo vrhovno sodišče sodbo razveljavilo, pač do takrat.

Če pa že morate biti glasni, Vas prosim, da uporabite kak drug slogan, npr. »Izpustite Janeza Janšo«, ali pa »Mi, podporniki SDS, smo Janez Janša«. Oni tega ne bodo vzeli kot žaljivko.

Gašper Pernek, Maribor