Vosek

Predvidevamo, da tudi vas zelo jezi, kako hitro se kad ali kabina za prhanje umažeta, potem ko ste ju temeljito očistili. Na očiščeno površino nanesite malo voska, recimo voska za avtomobile. Voda ne bo obstala na površini, ampak bo stekla naprej in vaša kad bo čista dlje. Briljantno!

Čistilo za protezo

Čistilo za protezo je idealno za čiščenje stranišča. Logično, če pomislite, da je izdelano za čiščenje porcelana. Namesto da madeže drgnete kot nori, stranišče polijte z mešanico vode in tabletke za čiščenje proteze in pustite, da opravi svoje. Čez čas potegnite vodo in uživajte v bleščeče beli školjki.

Oglje

Se iz vašega avta širi smrad? Potem pod vsak avtosedež položite kos oglja. Ta bo nase vezal neprijetne vonjave, pa še dišečih smrečic vam ne bo treba kupovati.

Robot

Zakaj bi sesali vi, če lahko to namesto vas opravi robot?

dirt_devil_roommate_robotic_vacuum_cleaner_dscn9392_001.jpg

Najemite pomoč

Želite nekaj postoriti okoli svojega doma, pa ne veste kako? Pokličite strokovnjaka.

Protimikrobni predpražniki

Pred vrata postavite protimikrobni predpražnik. Večina škodljivih strupov, alergenov, pesticidov in onesnaževalcev v vaš dom pride na vaših podplatih. Preprečite jim vstop.

Mikrovlakna

Namesto vedra in milnice uporabljajte mikrovlakna. Stena bo s krpo iz mikrovlaken in nekaj kapljicami vode očiščena v hipu.

Oddajte ali prodajte stvari, ki jih ne potrebujete več

Je vaš dom poln stvari, ki jih nihče več ne uporablja? Oddajte jih ali pa jih prodajte. Za večji doseg uporabite spletne strani.

Čiščenje mikrovalovne pečice

Mikrovalovno pečico boste z lahkoto očistili, če boste v posodo, primerno za mikrovalovko, dali dve skodelici vode in polovico skodelice belega kisa. Prižgite jo za tri minute in pol. Zatem pustite vse skupaj stati še nekaj minut, da se bo para vpila v madeže. Nato iz pečice previdno odstranite posodo in jo očistite s krpo.

cleanmicrowave009_001.jpg

Za pospravljanje angažirajte vse družinske člane

Pri čiščenju naj vam na pomoč priskočijo vsi družinski člani. Več rok bo delo opravilo veliko hitreje, kot bi ga vi sami.