Če si želite kopalnice v intenzivnih odtenkih, je najbolj smiselna izbira nevtralna keramika, kombinirana z obarvanimi stenami, ki jih zlahka prebarvate drugače in kopalnici vdihnete popolnoma novo podobo. Pri izbiri barve sten se prepustite svojemu okusu in navdihu, poskrbite pa za dovolj beline, ki bo prostor uravnotežila.

Topli odtenki nas v ogledalu polepšajo

V mislih imejte, da bo izbrana barva odsevala tudi na vašem obrazu, ko se boste pogledali v ogledalu. Kopalnice so praviloma manjši prostori z malo ali celo brez naravne svetlobe. Topli odtenki nas bodo polepšali, intenzivni hladni pa našemu tenu dodali nezdrav pridih, zato pri zelenih ali modrih raje izberite zabrisane tone. Ni naključje, da sta med najbolj priljubljenimi sončno rumena ali ciklamna.

Če ne gre za kopalnico, ampak za dnevno stranišče ali sanitarije v poslovnem prostoru, smo pri izbiri barve lahko bolj drzni, saj se tam ne bomo ličili ali brili. Modra za fante in rožnata za dekleta, prostor v celoti, tudi po stropu, obarvan v enako barvo … Ne pozabimo, da je tudi črna barva!

Kovinski odtenki, bleščice, zlata barva, stekleni mozaik

Za zahtevnejše obstaja na tržišču cela paleta atraktivnih kovinskih odtenkov s svetlečimi delci. Medtem ko bi siv odtenek deloval enoplastno in zamorjeno, so grafitne stene z bleščicami elegantne in sofisticirane. Zlata bo zasijala v kombinaciji s steklenim mozaikom in posekala vse glamurozne kombinacije keramike, kopalnica pa bo delovala toplo in prijetno.

Sanitarna keramika je zadnje čase praviloma bela, čeprav doživljamo vrnitev retro odtenkov, ki spominjajo na šestdeseta ali sedemdeseta. Težko trdimo, da bo izbira oranžne ali zelene školjke res časovno zaznamovala kopalnico, saj predvidevamo, da bo sčasoma notranje opremljanje, podobno kot moda pri oblačenju, dovoljevalo vse, kar vam srce poželi. Vseeno za vsak primer takšne barve raje prihranimo za dnevno stranišče ali otroško kopalnico.

Črna keramika – lepa, a zahtevna za čiščenje

Vse več proizvajalcev je svoji liniji bele sanitarne keramike dodalo tudi črno, tako, da vam ni več treba posegati izključno po izdelkih višjega cenovnega razreda, če želite drzno, pa vendar brezčasno kombinacijo. Ko se odločate za črn umivalnik, vedite, da boste zaradi pogostega čiščenja vodnega kamna postali njegovi sužnji. Sicer je estetski učinek vreden truda, samo ne pritožujte se, da vas nismo opozorili!

Vir: www.prostorama.si