Zanimivi obešalniki za brisače

Običajno je prvi nakup obešalnik za brisače. Poleg klasičnih kljukic ali kovinskih palic se najdejo tudi bolj zanimive rešitve, recimo v cevke oblečene jeklene vrvi, ki jih pritrjujemo na različne načine. Na zankaste ali horizontalne obesimo brisače, na vertikalne zataknemo časopise ali nanizamo zvitke papirja.

Kam z oblačili?

Obešalniki iz prodnih kamnov so prelep dekorativni element, ki poskrbi za zdraviliški pridih v kopalnici. Izdelave se lahko lotimo tudi sami, če pa nam pravi prodniki predstavljajo pretrd oreh, jih lahko izdelamo tudi iz polstene volne. Kam s kopalnimi plašči po prhanju? Če prostor dopušča, je nadvse praktičen element stoječ obešalnik, ki ga po potrebi prestavljamo. Da videz ne bo preveč pisarniški, poiščemo zanimiv kos, kot je Bonaldovo drevo.

Niša namesto mrežaste police

Pomembno poglavje so posodice za milo in zobne krtačke. Tukaj ponudbe ne manjka, zato zlahka izberemo komplet k umivalniku. Če uporabljamo električne ščetke, polnilec skrijemo v omarico in vanjo v ta namen pripeljemo vtičnico. Zatakne pa se pri poličkah za šampon in druge pripomočke v prhi. Nekateri proizvajalci jih ponujajo že v ličnem kompletu z armaturo. Druga estetska možnost so odlagalne niše, ki jih izdolbemo v steno pršne kabine, mrežastim kovinskim policam pa se raje izognimo.

Toaletni papir kot dekoracija stene

Če je prostora dovolj, je v kopalnici nadvse uporaben element penasti tabure, ki je lahko stol ali odlagalna mizica. Dobro je, če je oblečen v nepremočljivo prevleko. Ljubitelji igrivih dodatkov se lahko poigrajo z metlico za čiščenje školjke in stojalom za toaletni papir. Kot stojala lahko uporabite običajne nosilce iz nerjavečega jekla, ki jih v skupini namestite na steno ter jo popestrite. Mehke kopalniške preproge poživijo tla in so prijetne za bose noge, tudi če imamo talno ogrevanje. Pustite domišljiji prosto pot!

Vir: www.prostorama.si