Da ležimo na slabih Zemljinih sevanjih, se sprva lahko kaže kot kronično pomanjkanje energije, jutranja utrujenost – občutek, kot bi delali celo noč, okorelost, kar posledično slabi imunski sistem in dolgoročno omogoča razvoj bolezni. Med spanjem se namreč telo obnavlja, popravlja, če pa je preobremenjeno, se proces obnove ne dogaja, zato imunski sistem (naš edini zdravnik) ne dobiva dovolj energije in tako prekine procese, nujno potrebne za obnovo in celjenje. Imunski sistem nas brani pred virusi, bakterijami, glivicami, nenadzorovano rastjo nenormalnih, npr. rakavih celic.

Sevanja obravnavamo kot pozitivna, škodljiva in nevtralna (najprimernejša za spanje). Dejstvo je, da živimo v svetu polarnosti, dvojnosti, nasprotij, bolj znano kot jin in jang (belo- črno, zdrav-bolan...). Tako za nas pozitivno kot negativno je »koristno«, dokler se izmenjuje v ravnovesju. Preveč dežja in premalo sonca na primer povzroči poplave, obrnjeno, preveč sonca in premalo dežja, povzroča sušo. Bistvo je torej ravnovesje sevanj. V spalnici pa nastaja problem, da karkoli že je, je predozirano.

Pogoste težave zaradi škodljivega sevanja

Motnje spanja, zlasti med 2. in 4. uro, pogosti jutranji glavoboli, otroci se obračajo v postelji, prehladi, težave z dihali, občutek stiskanja, alergije, težave z nogami, sklepi, hrbtenico, motnje krvnega obtoka (mrzle noge, roke, krči), naraščanje pulza, depresije, bolečine po samo določeni strani telesa pa tudi rakava obolenja. Sevanja podvodnih tokov, hartmanove mreže različno vplivajo na človeka, določena sevanja vplivajo v prvi vrsti na spanje, druga pa na žleze in organe, enako kombinacije teh sevanj. V praksi je skriti vzrok pogosto najti prav doma – v spalnici.

Na predelih telesa (organih), kjer poteka sevanje, nastajajo težave in blokade energetskih pretokov, kar pomeni, da določen organ ne dobi več dovolj energije in začne obolevati. Celice, organi, žleze začnejo delovati v hipo-hiper načinu (zmanjšano oz. povečano delovanje, npr. hipertiroza – povečano delovanje ščitnice).  Posledice se kažejo v različnih obolenjih, tudi v raznih avtoimunih obolenjih, katerih vzrok je pogosto »neznan«. Zanimiv pokazatelj škodljivih sevanj je maček (kjer se zadržuje), pozitivnih pa pes.

Elektromagnetnih sevanj ne zaznavamo

Sevanja so nevidna, brez vonja, ne da se jih prijeti in so zato prikriti sovražniki zdravja, lahko pa jih merimo s pomočjo instrumentov. Tudi npr. računalnik, televizija, hladilnik … oddajajo elektromagnetna sevanja, ki jih z našimi čutili ne zaznavamo, pa samoumevno vemo, da obstajajo. Že znani in ugledni zeliščar Rudolf Breuss, ki je pomagal številnim ljudem (ozdravil je več kot 45.000 rakavih bolnikov), je v svoji knjigi Zdravljenje raka in levkemije (42- dnevni post) zapisal: »Imejte v mislih tudi to, da vsi za rakom oboleli ležijo na podvodnih žilah,« zato je  obvezno, da radiestezist pregleda in izmeri sevanja ter svetuje primernejša mesta – nevtralno mesto za spanje. Prav zato je treba »ozdraviti« vzrok – izvor nastanka obolenj, da se ta tako ne vračajo in ali nastajajo.

Tovrstno znanje se je ohranilo že iz pradavnine, s pridom so ga uporabljali za iskanje vode, izgubljenih ljudi, predmetov, za zdrave lokacije bivanja itn. Preventivni pregled spalnice je torej velikega pomena, saj je s strokovnimi meritvami mogoče ugotoviti vrsto in lokacijo sevanja ter s tem odkriti možne vzroke za težave kot tudi bolezni človeka ter temu ustrezno izdelati rešitve.

www.bioterapevt.com in www.altera.si