Enajsta različica metalskega festivala v dolini reke Soče in druga pod oznako Metaldays bo od 20. do 26. julija tudi letos ponudila priložnost sedem dnevnega oddiha ob sotočju Soče in Tolminke, z 21. julijem pa se prične tudi pet dni trajajoč program struženja in otresanja rje.

Na glavnem odru gre letos še posebej izpostaviti Megadeth, Sabaton, My Dying Bride, Volbeat, Obituary, Satyricon, Children of Bodom, Opeth in mnoge druge. Na drugem odru pa se nadejamo predvsem Immolation, Vader, Suffocation, Tiamat ter Possessed. Nastopilo bo tudi naših plavžev železje, od odštekanih Space Unicorn on Fire na glavnem odru do brutalnih novincev na Metaldays, Armaroth, na drugem.

Letos še z Mercatorjem in brezplačnim wifi

Z novim festivalom pa se obetajo tudi nove nadgradnje. Lansko posrečeno potezo s plačilnimi karticami, ki so zamenjale papirnate kupončke, bo letos nadgradilo sodelovanje z Mercatorjem, ki bo na prizorišču festivala postavil svojo prodajalno. Organizatorji so se za potezo odločili predvsem, da bi obiskovalcem skrajšali pot do trgovine, ki je sicer v Tolminu, Mercator pa bo hkrati sofinanciral odvoz smeti, ki se naberejo med festivalom.

Organizator obljublja, da bodo cene v trgovini enake kot zunaj prizorišča, bo pa zaradi dogovora prinašanje hrane in pijače v kamp dovoljeno zgolj ob prvem prihodu. Organizator odločitev pojasnjuje, da se tako ali tako večino hrane in pijače prinese iz lokalnega Mercatorja, ki pa pred dogovorom ni kril stroškov odvoza odpadkov.

Dodatna pohvalna novost je napeljava brezplačnega wi-fi omrežja, ki bo na voljo na plaži, na obeh odrih, v pivnici in obeh jedilnicah Hells Kitchen.