Dom je za ljudi že od nekdaj mešanica udobnega bivalnega okolja, dekorativnih tehnik in optimalnih klimatskih pogojev. Če se trudite, da bi bilo vaše stanovanje videti kar najbolj prijetno za bivanje ali pa si ga šele opremljate, potem boste med naslednjimi vrsticami našli nekaj zanimivih nasvetov.

Vnesite v dom navdih

Barve sten, videz oken in prijetno vabljiva toplina lesa v stanovanju nam z leti postanejo samoumevni. Realnost je, da imamo rajši mehke teksture in vzorce kot pa pust videz sivih betonskih sten. Da bi stanovanje lahko kar najbolj začutili, ga opremite v skladu s slogom in bivalnimi navadami vaše družine. Vnesite vanj barve, ki vas spomnijo na otroštvo, ali detajl, ki zaneti iskriv spomin s počitnicam. Kar koli vas navdihuje, naj pride do izraza prav v vašem stanovanju.

Spoprijateljite se s klimatskimi pogoji

Ne glede na to, ali razmišljamo o tem ali ne, lahko ozračje v domu pomembno vpliva na naše počutje in počutje naših gostov. Tisti, ki živijo v ekstremnih pogojih – v vročini ali mrazu – se počutijo neprijetno, zato morajo klimatskim razmeram primerno prilagoditi gretje in klimatske naprave.

Naravna svetloba in svež zrak sta prav tako dejavnika udobja. Stanovanja z več okni so zanimivejša prav zaradi obilja svetlobe in svežega zraka. Če se v stanovanju počutite neprijetno, preverite najprej, ali vam ju morda primanjkuje.

Vnesite v stanovanje nekaj naravnega

Verjetno o tem poslušate vedno znova in znova, vendar so naravni elementi najhitrejši način za izboljšanje počutja. Vodni detajli vnesejo v dom razmišljujoče in pomirjujoče razpoloženje. Ob pogledu na bazen, vodnjak ali jezero se boste počutili prijetneje.

Naravni materiali, kot so na primer les, naravni kamen, žive rastline in tekstil iz naravnih materialov, so prijetni na dotik in lepega videza. Če nimate možnosti, da bi v stanovanje vnesli te elemente, prebarvajte stene v naravne barve. Modri, zeleni, rjavi in nevtralni barvni odtenki ustvarjajo udobno bivalno okolje, ki ga le malo kdo nima rad.

Po delovnem dnevu se radi vrnete v okolje, v katerem se lahko sprostite. Ne glede na vaš življenjski stil je prav prijeten dom tisti pomirjujoč element, ki je najbolj pomemben v življenju vsakega posameznika.

Vir: www.freshome.com