Morda ste kupili popoln set oblazinjenih stolov. Ti so elegantne oblike in udobni za sedenje. Vendar pa njihov videz v prostoru deluje medlo. To lahko spremenite tako, da zamenjate tkanino z novo, živahnejšo. Ni treba, da je pretirano drzna ali z divjimi vzorci. Že če na primer običajno bež barvo zamenjate z lepim odtenkom čokoladno rjave, lahko sobi dodate tisto piko na i, ki jo potrebuje. Pri tem morate seveda upoštevati, kakšne barve se ujemajo z vašim interjerjem.

chair.jpg

Poudarite kose, ki jih že imate

Starejše pohištvo, ki je videti že obrabljeno, lahko poživite z novim, bleščečim zaključnim slojem. Star lesen stol je videti povsem drugačen, ko ga prebarvate na novo. Klubska mizica ima morda popolne, čiste linije, vendar pa je videti že nekoliko ''zdelana''. Malo jo pobrusite, zapolnite morebitne špranje in jo pobarvajte s svetlikajočo živo rdečo barvo. Tako bo zaživela čisto na novo, z njo pa tudi cela soba. Enako velja tudi za druge lesene kose pohištva, celo za nekatere plastične ali kovinske. Malo barve jim bo dodalo veliko življenja in zasijali bodo v čisto novi luči.

wall_art1.jpg

Poiščite umetnine za steno

S slikami, stenskimi nalepkami ali drugimi dekoracijami za steno lahko čisto preprosto vizualno dopolnite prostor. Mogoče vam bo vzelo nekaj časa, da boste našli primerno dekoracijo za svojo sobo – a ko jo najdete, jo morate le še obesiti ali prilepiti in vaše delo bo opravljeno. Poiščite takšne kose, ki so vam resnično všeč. Tako jih boste lahko vsak dan znova občudovali, vaše goste pa bo zanimalo, zakaj ste jih izbrali in kje ste jih našli.

texture.jpg

Ne pozabite na teksturo

Pri dekoraciji ne pozabite dodati različnih tekstur v prostor. Ovalno zrcalo z bogato izrezljanim okvirjem lahko na primer kombinirate z gladkim, sodobnim kaminom. Razlika v njuni teksturi bo prostor naredila vizualno zanimivejši. Teksturo lahko dodate tudi z uporabo različnih vrst tkanin. Lahko se odločite za lanene zavese, bombažnopoliestrska pregrinjala za pohištvo in platnene okrasne blazine. Čeprav so si materiali podobni, so si hkrati različni.