Nežne pastelne barve

Večina misli, da prostoru doda bolj ženstveno energijo le rožnata barva, vendar pa to ni res. Katera koli nežna barva je ženstvena. Zato enostavno izberite vašo najljubšo barvo, nato pa poiščite notranjo opremo v pastelnem odtenku le-te. Prostor bo takoj deloval bolj nežno. Da pa bi bil tudi vizualno bolj zanimiv, lahko kombinirate nekaj kontrastnih pastelnih barv ter uporabite tudi kakšno temnejšo.

Zaobljene oblike

Medtem ko so moderni interjerji vedno bolj linearni, so romantični bolj zaobljeni. Takšne linije se posebno lepo skladajo z naravnimi lesenimi toni in usnjem. Leseno pohištvo je lahko tudi umetelno izrezljano.

Mehke in udobne tkanine

Vsi imamo radi mehke blazine in sploh kakršno koli udobje; pri bolj ženstvenem okraševanju pa se temu impulzu res lahko popolnoma prepustite. Dom napolnite s tkaninami, ki so čim bolj prijetne na dotik in hkrati nevtralizirajo ostre linije pohištva. Uporabite cvetne vzorce (denimo na pregrinjalu) in debele mehke preproge. Vse naj kar kliče po dotiku.

Ženstvene podrobnosti

V dom lahko vnesete tudi samo posamezne bolj ženstvene detajle: stekleno vazo s šopkom rožnatih vrtnic, toaletno mizico z lepimi stekleničkami parfumov in krem, košarico, polno eteričnih olj in dišečih svečk.

Veliko igrivosti

V primerjavi z drugimi stili notranjega opremljanja vam je na voljo tudi nekaj več igrivosti. Ker je ženstvena dekoracija osredotočena na bolj nežne, pastelne tone, jih lahko kombinirate z različnimi vzorci ali kontrastnimi barvami. Svetle pastelne barve pridejo bolj do izraza tudi, če so postavljene ob rjave, modre in celo črne odtenke. Prav tako se vam ni treba dobesedno držati prav vseh pravil in uporabiti pravil ženstvene dekoracije za prav vsak element v prostoru. Brez težav lahko na primer stene prepleskate v pastelni barvi in kupite kavč v kontrastnem odtenku, nato pa s tlemi in mizico vse presenetite in uporabite temne barve in vzorce.

Asimetrične oblike

Pri bolj ženstvenem opremljanju doma vam prav tako ni treba upoštevati zelo strogo poravnanih oblik. Če denimo razobesite slike, jih lahko postavite tudi povsem asimetrično. Svoji domišljiji lahko res pustite prosto pot.

Vir: www.homedit.com