Želimo imeti eno sobo s francoskim ležiščem, eno sobo z dvema ležiščema in kopalnico s tušem in straniščno školjko. V dnevnem prostoru je kuhinjska niša, jedilna miza za šest oseb in sedežna garnitura. Iz dnevnega prostora gledamo skozi okna in vrata (4 metre) na teraso, s katere se širi pogled na morje. Za vašo pomoč in ideje vam bomo zelo hvaležni! Družina Kolega

Odgovor: Počitnice so se začele in zagotovo bo počitnikovanje v vaši hiši na novih površinah zelo prijetno. Vsekakor so veduta na morje in oljčna drevesa, ki vas obdajajo, še posebna vrednota.

Narisala sem vam idejno zasnovo, kako razporediti prostore v počitniški hiši. Vaša predlagana ideja je že zelo funkcionalna, rada pa bi vas opozorila na vratne odprtine po prostorih. Narisana različica ima vrata postavljena tako, da za njimi omogoča umestitev številnih omar. Tudi predlagano širino hodnika lahko izkoristite za umestitev niza omar.

Spalnici sta dovolj udobni za umestitev želenih elementov. Dnevna soba, jedilnica in kuhinja pa se prepletajo v enem prostoru. Seveda je največja vrednota pogled na morje, zato vam predlagam, da teraso opremite tako, da boste lahko uživali v pogledu in vam bo udobno.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.