Darja Hughes iz podjetja Hughes Design + Marketing poudarja, da morata biti pri opremljanju manjšega počitniškega zavetja na prvem mestu vedno uporabnost in udobje. V majhnem stanovanju je vsekakor treba preudarno izkoristiti ves prostor, ki je na voljo, zato priporoča, da med opremo vključite samo elemente, ki jih v času počitnic resnično potrebujete. Ker boste podnevi na dopustu verjetno veliko več zunaj kot med štirimi stenami, je po njenih besedah priporočljivo več pozornosti posvetiti kakovostnemu spancu.

holiday1.jpg

Notranja oblikovalka priporoča tudi, da je dnevni prostor povezan s kuhinjskim delom, kjer so lahko umeščena še dodatna ležišča za goste; pa tudi jedilnica naj bo, če je le mogoče, nadaljevanje kuhinje. Zelo praktična pa se ji zdi tudi uporaba kombiniranega elementa, ki je hkrati postelja, omara in sedežna garnitura. Kupite ga lahko tudi na našem tržišču, vendar na žalost ni ravno poceni.

Poskrbeti pa morate seveda tudi za dekoracijo. Darja Hughes meni, da je počitniški apartma resnično prostor, kjer lahko svoji ustvarjalnosti pustite prosto pot. Svetuje, da ga spremenite v kotiček, ki bo negoval vašo dušo; zagotovo pa se ne boste mogli sprostiti v pravem bunkerju golih sten in talnih ploščic, ki delujejo povsem brezosebno in hladno. V počitniškem domu torej ustvarite počitniško vzdušje.