Bishopova bo v ekološki trgovini Kalček na Celovški cesti 268 v Ljubljani predstavila Gersonovo metodo in način razmišljanja dr. Gersona, ki jo je vodil do tega, da je lahko s svojim telesom vzpostavila nov odnos in se naučila prisluhniti sporočilom, ki ji jih telo pošilja. Ko zaznamo neprijetne simptome, navaja Beata Bishop, ni dovolj, da se jih rešimo, temveč jih moramo tudi razumeti. Mednarodno uveljavljena avtorica bo predavala o povezavi med telesom in psiho, o Gersonovi terapiji, o lastnih (pre)izkušnjah z zdravjem in o tem, kako si je vnovič povrnila zdravje, radost in harmonijo.

Do popolne ozdravitve neozdravljivega raka

Zgodba Beate Bishop je neverjetna. Zdravljenje, ki je slonelo na Gersonovi terapiji, jo je popolnoma preobrazilo, tako telesno kot duševno. Kljub  temu, da se počasi bliža že stotemu letu starosti, se po energičnosti in količini dnevnih aktivnosti zlahka primerja z marsikaterim tridesetletnikom! »Danes sem zdrava v najširšem pomenu besede. Ne le, da nisem bolna, temveč uživam v izjemno dobrem počutju in imam ogromno energije,« pravi zase.

V pravkar objavljeni  slovenski izdaji knjige Čas za ozdravitev Beata Bishop podrobno opisuje osebno izkušnjo: od začetne diagnoze do popolne ozdravitve »neozdravljivega« raka.  Ko so ji proti koncu leta 1980 diagnosticirali sekundarnega raka, je Bishopova že imela diabetes, začetni osteoartritis, pogoste hromeče migrene in nenehne abscese v ustni votlini. Ob zdravljenju z Gersonovo metodo so vse te bolezni izginile; bilo je, kot bi se znova rodila. Dobršen del desne noge, ki ji ga je pohabila operacija rakavega tkiva, se je zarasel.

Telesno okrevanje z duševno preobrazbo

»Na začetku poletja 1981 bi morala umreti zaradi malignega melanoma, ene najhitreje napredujočih oblik raka. Danes sem zdrava v najširšem pomenu besede: ne le, da nisem bolna, temveč uživam v izjemno dobrem počutju in imam ogromno energije. Telesno okrevanje je spremljala tudi duševna preobrazba, ki me je osvobodila mnogih strahov, bremen in zastarelih vrednot. Počutila sem se vedno bolj svobodno in celostno. Veliko manj skrbim in veliko več se smejem kot včasih. Ko človek dospe do roba smrti in se vrne v bogatejše življenje, enostavno izgubi zmožnost za pestovanje skrbi,« dodaja Bishopova.