Kaj najprej vprašate kupca, ki si želi postaviti novo ograjo?

Najprej jo vprašamo, zakaj ograjo potrebuje? Najpogostejši razlogi so seveda želja po večji varnosti, večji intimi in po ograditvi lastnine. Sledi želja po zaokroženi vizualni podobi prostora – ograja je namreč kot nakit, ki lahko s pravo izbiro in načrtovanjem močno polepša prostor in objekte. Če stranka ograjo potrebuje, ker ima majhne otroke in jih želi zavarovati pred nevarnostmi, ki jih prinašajo na primer bližina ceste, potoka ali škarpe, se odločimo za dovolj visoko in dovolj močno ograjo s strukturo, ki onemogoča plezanje ali prehod. Na prvem mestu je v tem primeru funkcionalnost. Če pa se ograja postavlja le zaradi videza, je lahko tudi nižja, bolj odprta, bolj dekorativne narave.

Za kakšne ograje se kupci odločajo najpogosteje?

Kljub široki ponudbi ograjnih sistemov se naši kupci še vedno najpogosteje odločajo za panelne, ki so najboljša kombinacija funkcionalnosti, cene in preproste montaže. V standardnih zelenih ali sivih barvah se odlično zlivajo z okolico in hišo ali drugimi objekti, zidanimi v klasičnem ali sodobnem stilu. Pogledov te ograje ne zakrivajo, lahko pa s kombinacijo z lesenimi letvicami poskrbimo tudi za to.

Pletene mrežne ograje priporočamo tistim, ki želijo ograditi večjo površino, na primer kmetijo, sadovnjak, večji vrt, igrišče in podobno, oziroma kadar je teren zelo razgiban. Kupcem, ki se zanimajo za kamnite ograje, lahko ponudimo kamnite košare oziroma gabione ali pa tako imenovane ozke kamnite ograje. Te se od gabionov ločijo po tem, da so sestavljene iz 12 centimetrov širokih stebričkov, na katere so z obeh strani pritrjeni paneli, med katere se nasuje kamenje. Te ograje najbolje poskrbijo za intimo. Gabione sicer lahko uporabimo tudi kot nadomestek škarpe.