Varnostne ograje iz jeklene žice, prevlečene s PVC-jem, običajno vidimo na industrijskih območjih ali športnih terenih povsod po svetu. Verhoeven pa je želel iz teh simbolov zasebnosti, zanikanja in celo paranoje narediti nekaj zmagovalnega in domačnega. Zato je namesto jekla uporabil s plastiko prevlečeno bakreno žico, ki jo je mnogo lažje oblikovati, in v klasične ograje “vtkal” čudovite vzorce, navdihnjene s tradicionalnimi nizozemskimi tehnikami izdelovanja čipk.

Prefinjeni zasloni s cvetličnimi in drugimi motivi

Tako so namesto tradicionalnih ograj z neskončnim vzorcem nastali prefinjeni zasloni z različnimi cvetličnimi in drugimi motivi, ki so videti kot ogromna čipka. Z njimi je avtor požel veliko navdušenje na oblikovalski razstavi leta 2006 v Milanu. Inovativne čipkaste ograje, ki so narejene iz galvaniziranega železa (neprevlečenega ali prevlečenega s PVC), po naročilu izdelujejo v Bangaloreju v Indiji, in so prilagojene za zunanjo in notranjo uporabo. Služijo lahko kot ograje za vrt ali okolico hiše, kot stopniščne in balkonske ograje, zasloni za razdelitev prostora, vrata pohištva, okras fasade …

Uspešni nizozemski oblikovalski trio

Joep Verhoeven je še z dvema oblikovalcema, svojim bratom Jeroenom in Judith de Graauw, pred devetimi leti ustanovil podjetje Demakersvan s sedežem v Rotterdamu, ki je v kratkem času doživelo velik uspeh. Oblikovalci so med drugim avtorji mize Pepelka (Cinderella Table), ki so jo razstavili v muzejih Victoria & Albert v Londonu in MoMA v New Yorku ter v centru Pompidou v Parizu. Trio, ki zavrača uvrstitev v eno oblikovalsko kategorijo, sodeluje z muzeji ter arhitekturnimi, pohištvenimi in modnimi podjetji pri komercialnih in lastnih projektih.

Vir: www.dezeen.com