Založba Murano je samo v letih 2011 in 2012 po dostopnih podatkih izdala 38 del in veliko večino je na začetku napisala sama Frumnova. Na spletni strani založbe je poleg nje mogoče najti avtorje Annalight Night, Isabelle M. Grey in še nekatere druge manj znane pisatelje. Založba je pred časom objavila tudi natečaj, v katerem avtorje poziva, naj ji pošljejo romane, ki naj bi jih morebiti objavili.

»Knjiga je že izšla, a nisem prejela še niti centa honorarja, ker sem najprej dolgo prosila za pogodbo. A v njej piše, da bom od knjige dobila nekaj evrov od naknadno prodanih izvodov,« pripoveduje Sonja Koranter, Gorenjka s precej pisateljske prakse, ki je pri Muranu izdala knjigo lani. Naslov: Začaran vrt. Nič kaj očarana nad delovanjem založbe ni niti Valerija Krznarič, ljubiteljska pisateljica. »Nimam nobene pogodbe, nisem prejela niti centa. Tanja je praktično nedosegljiva, z njo se da komunicirati prek spleta, drugače pa skorajda ne. Nič ne vem o usodi knjige, o prodaji, preprosto je vse postalo popolnoma nerazumljivo,« trdi druga avtorica iz Gorenjske, ki ima slabe izkušnje z založnico in vsem, kar se dogaja z njeno založbo.

»Mi smo veseli, da je hči izdala knjigo, plačila niti nismo pričakovali. Dobili smo nekaj knjig in to je to,« nam je povedala mati še mladoletne pisateljice, ki je tudi »hišna avtorica« založbe Murano. In če se je mladi avtorici uresničila želja, da je napisala knjigo, jih v založbi Murano napovedujejo še več kot 30. Samo pisateljica Gaja Hren namreč čaka na izid knjig Mrtvaški prt, Nevidno, Pokora Luciferjevega poslanca, Strupena vrtnica, Črno žrelo... A bo očitno morala na izid še počakati, saj so podjetje lansko poletje izbrisali iz poslovnega registra. Ob tem je zanimivo, da se je kmalu za tem na istem naslovu v Seči pri Portorožu rodila založba Akva, ki jo je ustanovil Salih Duraković, mož Tanje Frumen. Zakonski par torej skrbi, da v našem založništvu ni nikoli dolgčas.