Izjemna zmogljivost in najvišja učinkovitost na trgu

Izdelki nemškega proizvajalca že od leta 1924 v sebi združujejo inovativno tehnologijo in zanesljivo kakovost. Njihovi praktični izumi so večkrat zaznamovali celoten svetovni trg. Pri razvoju WPL 15/25 so svoje znanje ter bogate izkušnje s področja toplotnih črpalk združili s svetovno znanim proizvajalcem kompresorjev Emerson/Copeland. Skupaj so razvili in patentirali poseben inverterski Scroll kompresor, ki z drugimi kakovostnimi sestavnimi elementi toplotne črpalke omogoča izjemne izkoristke delovanja naprave. Pri režimu A2/W35 toplotna črpalka dosega najvišja grelna števila na trgu (COP 4,2 v skladu s standardom EN14511). Ob izvajanju meritev je bil upoštevan tudi proces odtaljevanja, česar večina konkurenčnih podjetij ne upošteva.

Prefinjen dizajn in minimalna hrupnost

Premišljen in lep dizajn naprave z učinkovito tehnologijo omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Njene vrhunske komponente zagotavljajo skoraj neslišno delovanje, saj hrup, ki ga naprava oddaja med delovanjem, dosega le 35 db(A) na oddaljenosti petih metrov oziroma 55 db(A) v skladu z EN 12102. Zaradi dobro premišljenega koncepta montaže in hidravličnega priključka sta namestitev ter priklop toplotne črpalke zelo preprosta.

Zmagovalka v razmerju med ceno in kakovostjo

Toplotna črpalka je na evropskem trgu pritegnila veliko pozornost, saj je resnično nekaj posebnega ter ob racionalni ceni ponudi najboljše. Ne nazadnje je zasnovana tako, da že sedaj izpolnjuje zahteve glede oznak porabe energije v skladu z evropsko direktivo 811/2013, s katerimi bodo morale biti opremljene vse toplotne črpalke od leta 2015 naprej. Toplotna črpalka Stiebel Eltron, bo kot ena izmed redkih, uvrščena v energijski razred A+++.

Rešitev ogrevanja za večino stavb

Izvrstna oprema inverterski toplotni črpalki omogoča doseganje visoke temperature dvižnega voda (do 65 stopinj C) in je s tem idealna rešitev za vgradnjo v starejše objekte z radiatorskim sistemom. Izjemna prilagodljivost naprave dejanskimi potrebam po ogrevanju objekta omogoča tudi številne druge možnosti vgradnje. Primerna je tako za novogradnje, manjše in večje objekte, kot tudi eno- ali več družinske hiše … Toplotna črpalka, nameščena zunaj, zavzame zelo malo prostora in je zahvaljujoč izjemno tihemu delovanju primerna tudi za vgradnjo v strnjena naselja. Povedano na kratko, to je naprava, ki s svojo celotno zasnovo omogoča najvišje udobje z izjemno nizkimi stroški obratovanja.

Več informacij o toplotnih črpalkah Stiebel Eltron pridobite na www.veto.si, preko elektronske pošte info@veto.si ali po telefonu 031 838 246.