Kuhinja nove dobe je namenjena druženju, prebiranju najljubših knjig ali gledanju priljubljenih filmov. Barve niso omejene le na nekaj osnovnih, temveč gre za paleto različnih vzorcev, ki posnemajo vzorec lesa. Barvna svoboda se je razširila tudi na ponudbo kuhinjskih nap, kuhalnih plošč, pomivalnih strojev in drugih gospodinjskih naprav.

Izviren in sofisticiran videz

Če bi radi dosegli nevtralen videz kuhinje, hkrati pa bi bila vseeno videti drugačna, boste to najlažje naredili s sklenjeno postavitvijo pomivalnega stroja, plošče za kuhanje in pečice v poseben barvno nevtralen element, ki je videti kot kuhinjski otok. Poigrajte se tudi z ličnicami omaric, ki jih lahko spremenite z zanimivimi potiski ali jih z nalepkami spremenite v slike. Takšna kuhinja bo po postavitvi dokaj nevtralna, vendar unikatnega in sofisticiranega videza.

Spoj kuhinje in dnevne sobe boste najlažje dosegli z vgradnjo posameznih omaric v dnevni prostor. Dekorativna drsna vrata so odličen pripomoček, kadar se želimo poigrati z vidnimi in nevidnimi vsebinami v posameznem prostoru. Takšna rešitev je dobrodošla tudi v manjših stanovanjih, v katerih bomo prihranili prostor s spreminjanjem namembnosti prostorov.

Vnesite v kuhinjo dinamiko in volumen

Če imate v kuhinji klasične elemente, jih vseeno lahko spremenite. Zgornje omarice obrnite v horizontalno lego, pri spodnjih pa se poigrajte z vidnim in nevidnim volumnom. Ponekod snemite ličnice ali izvlecite omarice izven začrtane postavitve, tako da bodo izstopale. Kompozicijo lahko poudarite z barvami ali pa se odločite za nevtralno kuhinjsko postavitev. Tako boste vizualno obogatili vašo kuhinjo, njena funkcionalnost pa zato ne bo nič manjša.

Toplejši videz sodobne kuhinje boste najlažje dosegli, če boste izbrali materiale z videzom lesa. Ker pa sodobne minimalistične kuhinje niso znane kot preveč tople, vnesite za bolj moderen videz še nekaj minimalistično oblikovanih ličnic, zgornji elementi pa naj bodo videti, kot da lebdijo. Učinek vizualnega lebdenja boste najlažje dosegli tako, da omarice ne bodo prislonjene neposredno na steno. Hrbtno stran poudarite z led-sijalkami in dobili boste enkraten učinek.

Poigrajte se s kontrasti, materiali, teksturami

Preoblikujte kuhinjo tako, da se boste v njej dobro počutili. Tudi najbolj preproste kuhinje so lahko videti privlačne, če se poigramo s kontrasti, materiali, teksturami, jih polepšamo z modernimi tapetami ali poživimo z rastlinami.

Vir: www.tportal.hr