Vrtna oprema, ki vam je pisana na kožo

Manjši balkoni in terase zahtevajo premišljeno načrtovanje, izbiro vrtne opreme pa bolj kot udobje in želje narekuje velikost prostora, še posebno, če se spogledujete z udobnimi fotelji večjih dimenzij.

Pri izbiranju vrtne garniture namenite večjo pozornost stolom, ki so lahko ovalni, mehki, trdi, togi … Če imate na voljo malo prostora, si oglejte stole, ki zavzamejo manj prostora in omogočijo sedenje več ljudem. Odločite se raje za pravokotno oblikovane stole in mizo, ki jih lažje postavite ob zid ali pregrado. Okroglo pohištvo zavzame več prostora in ga težje umestimo v prostor.

Najprimernejša iz plastike in kovine

Materiali za vrtne garniture so različni. Izbirate lahko med lesenim, kovinskim, plastičnim pohištvom, pohištvom iz ratana ter drugih naravnih in umetnih materialov. Najprimernejše je tisto iz umetnih materialov in kovine, ki dobro prenaša vplive sonca, dežja ter temperaturnih sprememb. Vrsto materiala izberite v skladu z opremo vašega doma oziroma glede na to, kam boste vrtno garnituro postavili. Nadstreški in tende, ki varujejo vrtno pohištvo, namreč dopuščajo veliko širši izbor materialov kot postavitev na prostem.

Vrtna garnitura je lahko tudi kombinacija različnih materialov: ratana in stekla, plastificiranih materialov itd., zaradi česar je še bolj privlačnega videza. Vedite pa, da je najlepša usklajenost materialov, zato izberite le takšne, ki bodo ustrezali okolju, v katerega jih umeščate. Pazite tudi na dodatke: tendo, senčnik, barvo fasade … Naj garnitura poudari skladnost vašega okolja, hiše in vrta.

Stil in oblikovanje prilagodite drugim detajlom

Vrtno garnitura prilagodite stilu ureditve vašega doma. Če jo umeščate na balkon ali teraso, bodite pozorni na fasado, predvsem pa na ograjo. Vse, kar postavite na balkon, vpliva na videz fasade in celega doma. Moderna garnitura ob boku starinsko kovane ograje ne bo imela želenega učinka in bo videti kot tujek v prostoru.

Urejanje zunanjega prostora - balkona, terase ali vrta - postaja vedno bolj pomembno. Vrt je aktivni del našega bivalnega prostora, lahko bi celo rekli, da nadgrajuje interjer oziroma se spreminja v njegov podaljšek. Zato že zdaj razmislite o tem, kakšno vrtno garnituro si želite - tako boste še bolj uživali v dnevih, obsijanih s soncem.

Vir: www,webgradnja.hr