Trije bistveni elementi

Pomlad nas spominja na žive barve, zračnost in svetlost, zato morajo ti trije elementi obvezno postati del pomladne ureditve prostora. Osvetlitev lahko izboljšate, če zamenjate dolge in težke zavese, ki zaradi svoje temnejše barve ali gostote tkanja ne prepuščajo dovolj sončne svetlobe v prostor. Obesite čim bolj lahne in svetle zavese, ki se enostavno pomaknejo proti robu okna in tako omogočijo kar najboljši dostop sončnih žarkov.

Večjo zračnost lahko dosežete, če umaknete pohištvo in predmete, ki jih pravzaprav sploh ne potrebujete. Minimalističen interjer s čim manjšim številom pohištva in predmetov je pravzaprav najbolj idealen način notranjega opremljanja za večjo zračnost. Poleg tega pa bo tako bolj prišlo do izraza pohištvo v prostoru.

Vesele barve na stenah ali detajlih

Razglejte se tudi med paletami razigranih pastelnih barv. Odvisno od tega, koliko poguma imate, lahko z njimi prepleskate stene ali pa jih uporabite le za detajle – dekorativne tkanine ali predmete. Vnesete jih lahko tudi z umetniškimi in fotografskimi deli. Uredite ga tako, da bo deloval sveže, neobičajno in originalno. Izberite elemente intenzivnih barv: če že ne barve vrat ali vrtne ograje, pa predpražnika ali luči.

Intenzivne barve vnesite tudi v kuhinjo, kjer boste s čedalje večjo izbiro sadja in zelenjave pripravljali različne spomladanske dobrote. Izberite barve, kot so rumena, zelena, oranžna, rožnata ali vijolična. Kupite krožnike ali skodelice v teh barvah.

Barvita otroška soba in sveža kopalnica

Sploh pa je sedaj čas, da kreativno preuredite otroško sobo. Naredite jo bolj veselo: izberite barvito pohištvo, preprogo, posteljnino ali posteljno pokrivalo. Poiščite tudi kak zanimiv vzorček. To je resnično soba, kjer lahko uporabite vso svojo domišljijo. Biti mora malo nenavadna, predvsem pa navdihujoča.

V kopalnico pa lahko pomlad enostavno vnesete s šopkom cvetja. Kupite lahko tudi brisače bolj pomladnih barv; če pa slučajno ravno zdaj načrtujete prenovo, lahko izberete tudi pomladno navdihnjene ploščice.

Vir: www.tportal.hr