Po uspešni seriji treh tekem in treh zmag na vzhodni obali so se kralji vrnili v Staples Center. Los Angeles je mini domačo turnejo začel s tekmo proti Winnipegu, v vratih je ponovno začel Jonathan Quick.

Domači so tekmo začeli z izjemnim pritiskom proti vratom Ondreja Paveleca, ki se je vrnil po poškodbi, zaradi katere je izpustil zadnjih šest tekem. Čeha je prvi v tretji minuti premagal Trevor Lewis. V osmi minuti so domači že vodili z 2:0. Streljal je Marian Gaborik, Kopitar pa je odbitek mojstrsko pospremil v gol, potem ko so sodniki gol priznali po ogledu počasnega posnetka. Kralji so še tretjič zadeli dve minuti pred koncem prve tretjine, ko je od daleč sprožil Willie Mitchell, Kopitar pa je odbitek poslal med nogama Pavelecu za zasluženih 3:0.

V drugi tretjini so Kralji malce spustili tempo, vendar z disciplinirano igro gostom niso dovolili, da bi sploh pomislili na kakšen zadetek. Zadnjo tretjino so po željah začeli gostje, saj so po slabih dveh minutah igre prvič ukanili Quicka. Edvard Kane je podal pred vrata, kjer je srečno palico podstavil Matt Halischuk. Domači so hitro odgovorili. Tri minute po prejetem zadetku je Mitchell blokiral strel od daleč, Tanner Pearson je hitro podal do Tylerja Toffolija, ta pa je matiral gostujočega vratarja za 4:1. Gostje so na dva gola zaostanka znova prišli čez štiri minute, ko je Blake Wheeler Quicka premagal iz neposredne bližine za 4:2.

Kralji imajo zdaj že 10 točk naskoka pred kojoti na tretjem mestu pacifiške divizije. Do konca Los Angeles čaka še sedem tekem, tri v domači dvorani. Drugo zaporedno tekmo v domači dvorani bodo kralji odigrali v noči na torek, ko se bodo tretjič letos pomerili z Minnesoto. Kralji so prvo tekmo dobili doma po kazenskih strelih s 3:2, drugo pa izgubili v gosteh po kazenskih strelih z 1:2.

V ostalih tekmah so Buffalo Sabres po podaljšku premagali Tampa Bay Lightning s 3:4, Carolina Hurricanes pa Columbus Blue Jackets z 2:3. New York Islanders in New Jersey Devils sta se razšla po kazenskih strelih z 2:1. Ostali dvoboji so se končali v rednem delu. Washington Capitals so proti Boston Bruins izgubili z 2:4, Florida Panthers proti Montreal Canadiens z 1:4, Phoenix Coyotes pa proti Minnesota Wild z 1:3.

Colorado Avalanche so bili s 3:2 boljši od San Jose Sharks, še trije gostitelji pa so morali priznati premoč gostom. Toronto Maple Leafs so z 2:4 izgubili proti Detroit Red Wings, z enakim izidom so St. Louis Blues klonili proti Dallas Stars, Vancouver Canucks pa so proti Anaheim Ducks izgubili z visokih 1:5.