Belakova, lani na preskoku četrta na evropskem prvenstvu v Moskvi, je že na drugi tekmi svetovnega pokala v novi sezoni končala na stopničkah. Telovadka Zelene jame je zaostala le za dobitnico kolajn z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev Romunko Lariso Iordache, ki je zmagala s 14,337 točke. V današnjem finalu preskoka se je predstavila še Tjaša Kysselef, ki je bila z oceno 13,262 zadnja med elitno osmerico najboljših.

Bertoncelj pa je po spodrsljaju v Cottbusu, ko se prvič po več letih ni uvrstil med finaliste na svetovnem pokalu, že v Dohi popravil vtis. Četudi še okreva po artroskopski operaciji levega komolca in še ni v najboljši formi, je dovolj dobro pripravljen, da se ob solidni izvedbi zavihti na oder za zmagovalce. Tokrat je z oceno 15,150 osvojil tretje mesto. Zmagal je Armenec Harutjun Merdinjan, bronast z EP 2011 in 2012 na konju, ki je zbral 15,475 točke.

V petek finalna nastopa čakata še Mitjo Petkovška, ki je imel na bradlji drugo oceno kvalifikacij, ter Sašo Golob, ki si je finale elitne osmerice izborila s šestim dosežkom kvalifikacij parterja.