Začetek sezone ste začeli z enajstim mestom in nastopom, ki se je končal v kvalifikacijah. Kaj se je dogajalo v Cottbusu?

Začetek sezone ni bil slabši od pričakovanj, kvečjemu boljši. Morda se to sliši smešno, saj me poznate, da na vsaki tekmi vedno ciljam na prva tri mesta. Po vsem, kar sem doživljal po koncu lanske sezone, sem v Cottbus odpotoval predvsem zato, da sem se prepričal, kje je po lanski operaciji komolca moje mesto v svetovnem merilu. Zato lahko rečem, da sem z enajstim mestom zadovoljen.

In kje je vaše mesto v svetovnem merilu?

Moj položaj v svetovni konkurenci je višji, kot sem pokazal v Cottbusu. Na treningih se mi že večkrat stvari poklopijo do te mere, da z optimizmom zrem v prihodnost. Po drugi strani pa na treningih nimam za sabo petdeset uspešno izvedenih vaj, ki bi mi vlivale samozavest. Zato sem ta čas odvisen tudi od dobrega dne, v katerega verjamem. Želim si, da se bo trend rezultatov obrnil navzgor. Ravno zdaj, ko se pogovarjamo, se peljem z naporne terapije.

Kaj ste videli novega v Cottbusu, kar zadeva svetovno konkurenco na konju z ročaji?

Nič takšnega nisem videl, kar bi me presenetilo. Opaziti je bilo mogoče, da gre za začetek sezone. Tekmeci so v fazi priprav, pripravljajo nove elemente. Če bom v nadaljevanju sezone uspešno izvedel sestavo z izhodiščno oceno 16,8, bom še vedno konkurenčen za svetovni vrh. Sem športnik, ki ima venomer visoke cilje. Takšen bom ostal tudi v nadaljevanju športne poti. Pogoj za visoke uvrstitve pa je zdravje.

Vrhunec prvega dela sezone bo evropsko prvenstvo konec maja v Bolgariji. Boste priprave v tej sezoni podredili temu cilju?

Če me vprašate zdaj, me v rezultatskem smislu v tej sezoni najbolj zanima jesensko svetovno prvenstvo na Kitajskem. Na nobeno tekmo ne bom šel zgolj nastopit. Moji cilji so visoke uvrstitve in tako bo tudi v prihodnje. Moj cilj je tudi, da izhodiščno oceno na svojem orodju dvignem na 17,0. Če mi bo to uspelo, bom lahko posegel po najvišjih mestih na vseh prvenstvih.

Naslednji teden boste odpotovali na tekmo svetovnega pokala v Katar. Pričakovanja?

Glede na to, da mi kot lanskemu zmagovalcu svetovnega pokala organizator krije vse stroške, ne predstavljam finančnega bremena Gimnastični zvezi Slovenije. Zavedam se, da trenutno nisem pripravljen na nivoju, ki bi si ga želel, a potrebujem tekme, da bom prišel do te ravni. Kar zadeva same uvrstitve v Dohi, pa se nadejam finala.

Mitja Petkovšek se je v Nemčiji po dveh letih na tekmi svetovnega pokala uvrstil na zmagovalni oder. Kako ste doživeli njegov uspeh?

Nad Mitjevo uvrstitvijo sem bil navdušen. Držal sem pesti zanj. Prepričan sem, da mu bo po tem uspehu lažje dosegati vrhunske uvrstitve.