Japonska serija nožev je zmagala v konkurenci več kot 5000 izdelkov iz 1900 podjetij iz 53 držav. In to z upravičenim razlogom: njihovo konceptualno oblikovanje in izvedba črpata navdih iz tradicionalnega mojstrstva japonske obrti in odražata bogato kulturno dediščino dežele vzhajajočega sonca. Kyocerini nagrajeni keramični noži združujejo popolno funkcionalnost z rahločutnostjo oblikovanja, ki je premišljeno do zadnje podrobnosti. Rezultat povezave visoko tehnoloških in proizvodnih standardov so brezčasni in estetsko oblikovani keramični noži.

Elegantna rezila so narejena iz ročno dodelane črne cirkonijeve keramike, medtem ko so držala ročno izdelana iz lesa pakka in okrašena z intarzijami iz nerjavečega jekla. Nerjaveči in izjemno prilagodljivi noži so ekstremno ostri, peresno lahki in po zaslugi izredne trdote uporabljenih materialov zelo vzdržljivi. Kyocera izdeluje keramične nože že več kot trideset let in jih je do sedaj po vsem svetu prodala že več kot deset milijonov.

Znak kakovosti, ki je priznan po vsem svetu, bodo podelili 7. julija na slavnostni prireditvi red dot. Serija japonskih nožev pa si je prislužila tudi čast, da bodo izdelki razstavljeni v oblikovalskemu muzeju red dot v Essnu v Nemčiji.