Slovenski kapetan Blaž Trupej se v okviru svojih zmožnosti skupaj z igralci skuša držati delovnega načrta na poti do svetovne skupine. Po njegovem mnenju je izraelska ekipa premagljiva, prav zato je Trupej izbral peščeno podlago na igriščih ŠRC Marina v Portorožu.

V slovenski ekipi so z izjemo ta čas najboljšega posameznika Aljaža Bedeneta, ki je 119. na lestvici ATP, preostali najvišje uvrščeni tenisači. Kavčič, ki je uspešno prestal operacijo ukleščenega živca v podplatu, je danes že stal na igrišču, od njegove rehabilitacije pa je odvisno, ali bo lahko del ekipe čez slaba dva tedna. Kavčič je sicer 120. igralec sveta, Rola 128., Žemlja 136., Semrajc pa 308.

"Za Blaža Kavčiča bomo videli, kako bo šlo okrevanje. Nobenega dvoma ni bilo, da ga povabim v ekipo, zdaj je vse odvisno od njegovega zdravljenja. Danes je že stal na igrišču, več bo povedal čas. Sam imam sicer možnost, da še eno uro pred žrebom spremenim postavo, če Blaž ne bo pripravljen, bom povabil koga drugega. Kar se tiče Aljaža Bedeneta, ta je moje povabilo zavrnil, zakaj, je potrebno vprašati njega. Želel bi si ga v ekipi, a mi je njegov tabor sporočil, da tokrat na Davisovem pokalu ne bo branil slovenskih barv," je po izboru ekipe dejal selektor reprezentance Blaž Trupej.

Izraelsko reprezentanco bodo v Portorožu pod vodstvom Eyala Rana zastopali 61. igralec z jakostne lestvice ATP Dudi Sela, 74. igralec sveta Jonathan Erlich, 111. z ATP Andy Ram in 206. igralec sveta Amir Weintraub. Žreb parov bo na Tartinijevem trgu v Piranu v četrtek, 3. aprila ob 13. uri.