Fak je bil po zadnjem streljanju ob odhodu s strelišča šele na 11. mestu, za tretjim mestom pa je zaostajal 16 sekund, a to slovenskega šampiona ni ustavilo v lovu na nove stopničke. Z izjemnim tekom je v zadnjem krogu prehitel osem tekmovalcev in se veselil tretjega mesta.

Najboljši slovenski biatlonec si je v svetovnem pokalu pritekel desete stopničke; poleg treh zmag in treh drugih mest ima po današnjem uspehu zdaj še štiri tretja mesta. V tej sezoni je imel precej težav z zdravjem, kljub temu pa je na treh tekmah stopil na zmagovalne stopničke. Poleg današnjega tretjega mesta in četrtkove zmage, je v Anterselvi na zasledovalni tekmi končal na drugem mestu.

"Dirkal je tako, kot je treba. Bil je potrpežljiv, ni trošil moči po nepotrebnem v prvih krogih. Oba z Simonom Desthieuxom sta imela pameten nastop, če lahko temu tako rečem, moder nastop, in sta ves čas vedela, da sta zraven in hranila moči za zaključek. To se je pokazalo za zelo dobro odločitev, možnosti za stopničke so bile odprte za oba. V zadnjem krogu sta za nekaj mest skočila, kar pomeni, da je trd trening obrodil sadove. Na tako težkih turnejah s tremi tekmami vsak vikend in že tretji teden zapored se pozna, kdo res trenira. Tisti ponavadi zdržijo. Me veseli, da se je ta trening na finalu obrestoval," je po tekmi razložil trener slovenske reprezentance Uroš Velepec, ki je lahko z zadnjo tekmo sezone več kot zadovoljen. Poleg tretjega mesta Jakova Faka je na odru za zmagovalke končala tudi Teja Gregorin, ki je bila na tekmi s skupinskim startom druga.

Zmagovalec svetovnega pokala za sezono 2013/14 je Fourcade, ki si je skupno zmago pritekel že pred današnjo preizkušnjo. Francoski zvezdnik je zbral 928 točk, drugo mesto je osvojil Norvežan Emil Hegle Svendsen (636 točk), tretje pa njegov rojak Johannes Thingnes Boe (631 točk). Fak je sezono končal na 12. mestu z 492 točkami, Klemen Bauer na 33. mestu (244 točk), Janez Marič pa z 18 točkami na 81. mestu.

"Streljal sem počasi. Želel sem ohraniti stik do streljanja stoje, kjer sem močen. Sezono sem želel končati z dobrim nastopom. V svetovnem pokalu nisem bil najboljši, ker sem vse podredil olimpijskim igram. Ta sezona je bila povsem drugačna od prejšnje. V teh dneh sem res užival v nastopih," pa je povedal Fourcade.