Fak je na prvem streljanju v leže zadel vseh pet tarč in je s strelišča odšel z najboljšim časom med vsemi tekmovalci. V stoje je nato zgrešil četrti strel, a njegovi konkurenti danes kljub temu niso imeli veliko možnosti.

Po drugem streljanju je imel Fak namreč le tretji čas, a je bil v teku razred zase in je na progi pridobil toliko, da se je kljub zgrešenemu strelu veselil preprečljive zmage, svoje prve letos, skupno pa četrte v svetovnem pokalu.

"Morda tudi zdaj še nisem v tisti povsem vrhunski formi, vendar sem se danes maksimalno potrudil in to je prineslo tako zelo želeno zmago, ki je letos žal še nisem okusil. Razmere za tekmovanje so bile težke, vendar boljše kot pri ženskah, zato sem dal vse od sebe in predvsem s tekom sem lahko zelo zadovoljen. Pri predzadnji tarči mi je malo padla koncentracija, vendar sem se za deseto še toliko bolj zbral in jo tudi zadel, kar me veseli," je po tekmi vtise strnil Jakov Fak in dodal: "Res sem dolgo čakal na to zmago, ker mi sezona nikakor ni stekla, zato sem je še toliko bolj vesel. Vsaj za konec sezone bom lahko pustil boljši vtis. Oslo mi je bilo že od nekdaj pri srcu, s to zmago pa mi bo postalo le še bolj. Nekaj posebnega je vendarle tekmovati na tem legendarnem prizorišču. Na zasledovalni tekmi bom poskušal čim bolj uživati, se ne obremenjevati z zasledovalci in predvsem upam, da mi bo uspela tekma, s katero bom tudi sam zadovoljen."

Klemen Bauer tokrat ni bil razpoložen in je s štirimi zgrešenimi streli (71. mesto, +3:06,9) ostal brez uvrstitve med najboljših 60 in s tem brez nastopa na zasledovalni tekmi, na kateri bo Fak v soboto lovil še eno visoko uvrstitev. Peter Dokl je zgrešil dvakrat, a je bil v teku prepočasen, da bi prišel višje od 79. mesta (+3:54,6).

Lenart Oblak, preostali Slovenec na tekmi, je odstopil, saj je že v prvem krogu nesrečno padel in zlomil puškino kopito, kar mu je onemogočilo vsakršno možnost streljanja.