Mazejeva ni ponovila rekordne lanske sezone, v kateri je postavila nov mejnik z osvojenimi 2414 točkami svetovnega pokala ter se zavihtela na vrh skupnega seštevka ter osvojila svoj prvi veliki kristalni globus. Pravkar končano sezono v svetovnem pokalu je sklenila na četrtem mestu skupnega seštevka. Kljub povprečnemu poteku je stopila na stopničke v štirih različnih disciplinah, slalomu, veleslalomu, superveleslalomu in smuku, v katerem je tudi enkrat zmagala. Na olimpijskih igrah v Sočiju pa je zaokrožila svoje uspehe na največjih tekmovanjih z dvema zlatima olimpijskima kolajnama. Skupno ima tako s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger deset kolajn.

"To je bila verjetno najtežja sezona zame, odkar obstaja ekipa Team to aMaze. Tekmovati v vseh disciplinah zahteva veliko časa in ne omogoča vadbe v sezoni, ali za teste, če je treba nekaj popraviti," je na svojem blogu zapisala 30-letna Korošica. "Lahko poskušaš, lahko spreminjaš, vendar tekme prihajajo tako hitro, da tvegaš, ker ne poznaš materiala. Tako da, če v oktobru nimaš jasne slike, kako smučati in katere smuči, čevlje ali očala boš uporabil, si v težavah. To je najtežja stvar pri tekmovalcu v vseh disciplinah,« je še dodala tekmovalka iz Pristave pri Črni na Koroškem.

To je bila res čudna zima

Mazejeva je svojim sledilcem ter navijačem na spletni strani www.tinamaze.com še postregla z nekaterimi opažanji pravkar končane sezone: "Ta zima je bila neverjetno topla, razen v Lake Louisu, kjer je bila še ena skrajna situacija -35 stopinj, tako da so vsi materiali reagirali drugače." Mazejeva, blog je objavila 18. marca zvečer, je še zapisala, da je trenutno v Milanu, "kjer je 22 stopinj v večernih urah, tako da ne govorite mi, da je to normalno. To je bila res čudna zima."

"Kakorkoli že, zdaj je končana, in ne zanima me več. Čudno je bilo ves čas smučati v teh razmerah, ko ni bilo nič ledenega snega in ob toplih temperaturah. Res sem vesela, da je konec in da sem zdrava in v enem kosu. Brez poškodb, brez bolečin, le veliko stresa, ampak si bom vzela nekaj časa, da si opomorem. Ni bilo popolno, tudi nikoli ni, a tu zraven mene sta dve zlati medalji iz Sočija, in o tem sem sanjala vse od Vancouvra," nadaljuje najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov.

Še vedno kraljica

"To je neverjetno in še vedno sem lastnica rekorda, tako da mislim, da ni razloga, da ne bi nosila te majice! Kajne? :) Moji prijatelji so jo naredili zame ...," je zapisala Mazejeva in ob tem pogled usmerila na fotografijo. Na njej zelo nasmejana Črnjanka pozira v beli majici s kratkimi rokavi, na kateri je napis v angleščini: Keep calm, cause I'm the Queen (Ostanite mirni, kajti sem kraljica).

"Vse vas imam rada! Bilo je lepo doživetje, počutim se blagoslovljeno, srečno in zelo hvaležno ekipi, družini in prijateljem za razumevanje. Ni bilo lahko. Ampak tudi ni bilo tako težko. Torej trenutno se ustavljam. Počutim se nekako žalostno, da je konec. Sonce me čaka in tudi vas. Imejte lepo pomlad. I'll be back! (Vrnila se bom, op.a.)," se je s slovito filmsko frazo, ki jo je izrekel avstrijski mišičnjak Arnold Schwarzenegger v vlogi Terminatorja, od svojih navijačev poslovila Mazejeva.