»Umikam se 99-odstotno. S Tino sva v šestih letih dosegla vse, kar je možno v alpskem smučanju. Čas je, da se umirimo in razmislimo, kako naprej,« je po superveleslalomu novinarju Dela dejal Massi. Podobne namene, morda nekoliko manj odločno, pa je izrazil tudi v izjavah za Val 202 in MMC, ko je tekme v Lenzerheideju označil kot morda svoje zadnje, saj bi se rad bolj posvetil svojemu življenju in tudi svojemu zdravju.

Na vprašanje, če njegovo slovo morda pomeni tudi konec kariere Tine Maze, pa je Massi za MMC odvrnil, da to dvoje ni povezano, saj je Črnjanka »takšna šampionka, da lahko kariero nadaljuje tudi brez mene.«

Andrea Massi je s Tino Maze sodeloval zadnjih šest let, skupaj pa sta bila zelo uspešna, saj je v lanski sezoni Mazejeva v svetovnem pokalu podirala številne rekorde in z rekordnim izkupičkom 2414 točk osvojila tudi veliki kristalni globus, letos pa je dvema srebrnima olimpijskima medaljama iz Vancouvra v Sočiju dodala še dve zlati. Na svetovnih prvenstvih je Črnjanka osvojila dve zlati in štiri srebrne medalje.