Milanski časnik piše, da bi lahko Mazejeva in Massi, če ne bi bila že junaka na snežnih strminah, mirno odigrala glavni vlogi v kakem filmu. Slovenska šampionka in njen italijanski partner sicer nista igralca, a njuna igra vlog je izjemna. Kaže namreč, da obstajajo v umu športnice, kot je Tina, tudi drugi, bolj odločilni dejavniki kot le tehnika, moč in pogum.

Tina je talentirana športnica, a predvsem ženska s tisoč obrazi, so prepričani v časniku. Njen odnos z Massijem se je zdel v težavnem obdobju letošnje sezone pred olimpijskimi igrami v Sočiju zelo blizu poka, dve zlati kolajni v kavkaškem gorovju pa očitno nista zmanjšali napetosti med njima. Omenjal se je celo konec kariere.

Utrujena odhaja na morje, kjer bo o vsem temeljito premislila

Na vprašanje, kakšni so njeni načrti, je Tina v pogovoru za Gazzetto dello Sport povedala, da za zdaj še ne ve in da za odločitev potrebuje nekaj dni. "A nekaj se bo moralo spremeniti. Trenutno sem po dolgi sezoni utrujena," je povedala in dodala, da bo na morju o vsem skupaj v miru premislila.

Massi priznal, da je bil pogosto nesramen

Tudi Massi je pritrdil, da so potrebne spremembe. "Če bomo nadaljevali v istem slogu, bomo pod vprašaj postavili zdravje. Moramo se odločiti, kaj narediti," je dejal. Priznal je, da je bil šestih letih, odkar so oblikovali ekipo Team to Amaze pogosto nesramen in neuvideven, a za zmagovanje in ohranjanje zmagovalne mentalitete je treba v športu po njegovih besedah ves čas delati več.

Kljub vsemu je Massi Tino spremenil na bolje

Mazejeva je zatrdila, da je njun odnos napet in težaven že leta, kar pušča posledice na zdravju in na ljudeh, ki ju obkrožajo. A ob tem je priznala, da Massiju dolguje zelo veliko. Poznata se 12 let in on jo je spremenil. Prej je bila lena, brez motivacije, z njim pa se je naučila, kaj pomeni resnični trening in kako si človek zastavi cilje.

Mazejeva ni uspela vselej združevati partnerstva in profesionalnega sodelovanja

Na vprašanje, če je moč združiti partnerstvo in profesionalno sodelovanje, je Massi odgovoril, da je njemu to uspevalo, Mazejevi pa mogoče niti ne. Večkrat ji je povedal, da je njen največji nasprotnik njeno duševno stanje. Smučanje je takšno kot vsi drugi športi. Če želiš uspeti, moraš slediti jasno začrtani poti. Tina ji je sledila in izkoristila svoj talent. A trenutno je v skupini preveč napetosti, je ugotavljal.

Tinina vzornica je bila Mateja Svet

Mazejeva je sicer povedala še, da se za dvema kolajnama skriva vseživljenjsko delo in veliko naporov z njene strani in s strani njene ekipe. Prav delo ekipe Team to Amaze v zadnjih letih je bilo ključno. Na vprašanje o vzornikih je odgovorila, da je bila to Mateja Svet. Po drugi strani pa se je zgledovala tudi po Albertu Tombi, največjemu zabavljaču med velikimi imeni zimskega športa.

Tina želi biti dober zgled, a ostati zvesta temu, kar je

Na vprašanje, kaj pomeni biti najboljša športnica v državi, je odgovorila, da želi biti dober zgled za vse mlade, ki se ukvarjajo s športom, in za vse športne navdušence. Priznava, da ni vedno dobre volje in nasmejana, a vedno želi biti zvesta temu, kar je. Vedno se želi izražati, kot se počuti. Vsi imamo napake, nihče ni popoln, še pravi.

Trenutno je v obdobju, ko še ni 100-odstotno prepričana, koliko ima še moči in energije za nadaljevanje na tej ravni. Najprej se mora spočiti ter napolniti z energijo.