Nizka poraba elektrike, samodejno čiščenje, tiho obratovanje in preprosto upravljanje so le nekatere komponente, ki odlikujejo nov kotel. Z različnimi možnostmi postavitve za individualne potrebe lastnikov je prihranek pri prostoru maksimalen.

Produktno linijo KWB Multifire sta že v preteklosti odlikovala visoka prilagodljivost na širok spekter različnih vrst goriv. Z razvojem patentiranega goseničnega gorilnika podjetje KWB s kotlom Multifire napoveduje povsem novo generacijo ogrevanja. Visokozmogljivostni gorilnik, prirejena geometrija zgorevanja ter počasna in nadzorovana hitrost zvišujejo učinkovitost kotla in hkrati zmanjšujejo emisijske vrednosti. Ogrevanje s pomočjo različnih velikosti in tipov goriv omogoča nov visokotehnološki gosenični gorilnik. Z visoko legiranimi elementi rešetk in prigrajenim čistilnim glavnikom se zagotavlja samodejno čiščenje gorilnika in hkrati preprečuje tvorjenje oblog. Sistem samodejnega zaznavanja velikosti, kakovosti in tipa goriva avtomatsko prilagaja dovod zraka in hitrost rešetke. Optimizirana geometrija silicij-karbidne gorilne komore ter posebna oblika in razporeditev šob dodatno zagotavljata intenzivno vrtinčenje in dolgotrajnost zgorevanja. V kombinaciji s prenovljeno regulacijo zgorevanja in idealne toplotne izmenjave doseže kotel Multifire 96-odstoten izkoristek energenta, kar sistem ogrevanja s pomočjo biomase močno približa učinkovitosti fosilnih goriv.

Do toplote z izbiro različnih energentov

KWB Multifire je vključno z lesnimi peleti optimalno opremljen tudi za ogrevanje s pomočjo agrarnih peletov. Tako lahko sistem KWB Multifire toploto proizvaja iz koruznih storžev, miskantusa in olivnih koščic. Širok razpon izbire energenta, hitra prilagodljivost in vsestranskost so edinstvene lastnosti, ki končnim kupcem zagotavljajo prilagodljivost in varnost.

Izkoristek prostora in prilagodljivost kotla sta izredno pomembna dejavnika, tako za individualne kupce kot za podjetja in večje industrijske obrate. Preprosta montaža, ki odlikuje kotel KWB Easyfire, je sedaj tudi del montažnega procesa KWB Multifire. Lahka dostopnost do kontrolnih točk in jasno definirane priključne točke zagotavljajo zelo preprosto montažo in hiter servis. Celostna izvedba strankam omogoča razumevanje celotnega ogrevalnega sistema in tako pri končnih uporabnikih poleg varnosti povečuje tudi zaupanje v znamko KWB.

Nizka poraba energije, manj emisij in več udobja!

Sistem pogonskih motorjev, ki izvira iz avtomobilske tehnike, porabi točno toliko elektrike, kot jo za določeno obremenitev potrebuje. Z dovršenim sistemom kotli KWB Multifire zvišujejo energijsko učinkovitost in hkrati znižujejo porabo električne energije. Optimalno dimenzionirana celična zapora hkrati zagotavlja najnižje potrebe po moči in brezhibno doziranje goriva.

Tehnologija »cleanEfficiency« je sedaj tudi sestavni del ogrevalnih sistemov Multifire. Pojem »cleanEfficiency« združuje paket tehnologije, ki je nastal v Inovacijskem centru KWB in povečuje učinkovitost, zmanjšuje emisije in maksimalno povečuje udobje delovanja sistema. Kombinacija tehnologije »cleanEfficiency« in goseničnega gorilnika KWB premika meje možnega in uvaja nove standarde modernega visokotehnološkega ogrevanja na biomaso.

Direktor podjetja KWB Slovenija Tomaž Rifelj pravi: »Nov KWB Multifire odlikuje izredno visoka stopnja tehnološkega razvoja. Tako sta znanje in kompetentnost tista, ki nas ločujeta od konkurence. Lasten industrijski obrat na avstrijskem Štajerskem povišuje našo odzivnost, strankam pa vliva visoko mero zaupanja. Vsak kotel je sledljiv od procesa proizvodnje do končnega uporabnika. Stroški ogrevanja se v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje znižajo do 80 odstotkov, hkrati pa se proizvedena toplota pridobiva z regionalnimi, obnovljivimi viri energije.«

Več na spletni strani www.kwb.si, na info@kwb.si in tel. 03/839 30 80.