Z gradnjo nizkoenergijskega lesenega vrtca v Bovcu družba Jelovica ponovno potrjuje, da pri gradnji velikih nizkoenergijskih nima prave konkurence. Objekt v skupni izmeri več kot 1500 kvadratnih metrov so do faze ključ v roke izvedli v manj kot šestih mesecih, saj je investitor želel hitro rešitev prostorske stiske. Prav način gradnje objekta v lesu je omogočil izjemno hitro postavitev in dokončanje objekta pred pogodbenim rokom. Lesena gradnja obenem zagotavlja veliko potresno varnost, ki je pomembna za gradnjo objektov na tem območju.

Lesen objekt, ki spada med tehnološko najsodobnejše javne objekte pri nas, je oblikovan v značilni bovški arhitekturi. Je visoko energijsko varčen, po svoji funkciji pa kombinira tako vrtec v pritličju kot osnovno šolo v mansardi. Za Jelovico, ki je v zadnjem času v Sloveniji postavila številne večje in zahtevnejše objekte, kot so vrtci in prvi dom za starejše, je objekt v Žagi nova pomembna referenca. Za investitorja, občino Bovec, pa je objekt velika pridobitev, saj že služi svojemu namenu. V Posočju so zelo priljubljene individualne lesene montažne hiše Jelovica, ki jih je podjetje v zadnjih letih postavilo več kot 50.

V družbi z najdaljšo tradicijo izdelave lesenih montažnih objektov pri nas so povedali, da je odločitev investitorja za izdelavo lesenega vrtca in šole v Žagi pametna iz več vidikov: racionalna zaradi možnosti hitre uporabe, varčna zaradi izredno dobre energijske varčnosti objekta in nizkih stroškov uporabe ter tudi trajnostna odločitev zaradi uporabe lesa in naravnih materialov. Predvsem pa je investicija odgovorna odločitev do otrok in drugih uporabnikov objekta, ker je bivanje v takem vrtcu in šoli, zdravo, varno, kvalitetno in predvsem prijetno v vseh letnih časih.