"O tem, ali bova še naprej sodelovala, se bova pogovorila in odločila po koncu sezone. Pomembno bo, kakšni bodo pogoji za moje delo v prihodnje. Po vseh teh letih in odrekanjih ter delu na visokih obratih je napočil čas, da se odločim, kako naprej. Drugi pomemben dejavnik pa bo, ali si vsi skupaj po vseh teh vrhunskih izidih, ki jih je dosegla Tina Maze, želimo nadaljevati na tej visoki ravni. Sam ne znam delati drugače," je v današnjem pogovoru povedal Massi.

Dodal je, da bi bila odločitev lahko tudi drugačna. "Lahko bi se sicer odločil drugače in malo špekuliral ter se imel dobro brez posebnega truda in naprezanj. Toda letvica je postavljena visoko. V prejšnji zimi smo nadgradili uspehe v svetovnem pokalu iz prejšnjih zim z osvojitvijo velikega kristalnega globusa in s številnimi drugimi dosežki, v tej pa je Tina osvojila dve zlati olimpijski medalji. Lahko bi se odločil drugače, za ležernost in se ne bi odpovedal veliki plači, vendar si želim, da ekipa nadaljuje z vrhunskimi izidi. Zavedam pa se tudi, da Tina Maze po vseh teh dosežkih ta trenutek težko najde motivacijo, obenem pa je jasno, da je izjemna smučarka in da lahko nadaljuje z vrhunskostjo tudi brez mene," je še povedal Massi, ki je Mazejevo danes spremljal na treningu slaloma na finalu svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju, kjer bosta v soboto in nedeljo na programu še zadnji dve tekmi sezone 20012/14, slalom in veleslalom.

A poznavalci ves čas opozarjajo, da je treba vse to vseeno jemati z malce rezerve. Nenazadnje je tudi sam Massi za športni dnevnik Ekipa povedal naslednje: "Že kar nekaj časa premišljujem o tem, da bi zaključil zgodbo, a do končnega odgovora še nisem prišel. Nisem še rekel adijo, vendar se po koncu sezone lahko zgodi tudi to. Moram reči, da je bila Tina šokirana, ko sem ji pred dnevi to povedal, vendar ... Morda najdem rešitev in ostanem zaradi Tine."