Čeprav je Tina Maze na zadnjem superveleslalomu sezone zasedla tretje mesto in se šestič letos uvrstila na zmagovalni oder, se je prah pokadil s povsem druge strani. V zrak ga je dvignil Andrea Massi. Po včerajšnji tekmi je v pogovoru za Radio Slovenija dejal, da bo po tej sezoni morda zapustil ekipo Tine Maze. Odločitev še ni dokončna, s Črnjanko pa se bo še pogovoril. Massi ni prvič poskrbel za odmevno izjavo. Tudi v tem primeru pa se poraja vprašanje, kaj ta v resnici pomeni. Je mislil resno? Je to izrekel v afektu po tem, ko vzdušje po tekmi ni bilo ravno najboljše? Ali pa je hotel komu le nekaj sporočiti (morda Mazejevi?), kar je z izjavami v preteklosti že počel? Ali pa morda razmišlja, da bi prevzel kakšno drugo ekipo? Mogoče je namreč slišati, da mu ponudb ne manjka.

Odgovori na zgornja vprašanja bodo verjetno jasni v prihodnjih tednih in mesecih. Za zdaj je znano le, da se Massijevo razmišljanje ne sklada s tem, kar je govorila Tina Maze. Nazadnje je v intervjuju za Dnevnik jasno in glasno povedala, da bo smučala še eno sezono, medtem ko je včeraj v pogovoru s svojimi navijači, ki ga je prek spleta organiziral njen sponzor Milka, dejala, da bo odločitve sprejemala po sezoni. Massi pravi, da ne bi bilo nič hudega, če bi Mazejeva športno pot nadaljevala brez njega, a po vsem, kar sta prestala skupaj, se to zdi težko predstavljivo.

Včeraj je Tina Maze pokazala precej boljše smučanje kot na torkovem smuku. Zaostala je le za Laro Gut, ki je osvojila mali kristalni globus, in Anno Fenninger, ki je tudi uradno postala zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. »Vesela sem tretjega mesta. Sezona je bila dolga, polna emocij. Nisem smučala najbolje, a sem se prvič letos uvrstila na stopničke v superveleslalomu, zato sem zadovoljna,« je dejala najboljša slovenska alpska smučarka, ki je imela pred tekmo nekaj pomislekov o tem, ali bi sploh nastopila. Po smuku ni bila najbolje razpoložena, prežemala jo je utrujenost, proga je bila zelo zahtevna, poleg tega je znano, kaj se je zgodilo Marii Höfl-Riesch. Vseeno je zbrala dovolj moči, ki jih bo potrebovala tudi jutri in nedeljo, ko bosta na sporedu slalom in veleslalom. Danes ob 10.30 bo ekipna tekma.

Od sezone se je s solidno predstavo poslovila Ilka Štuhec. Mariborčanka je zasedla dvanajsto mesto. »Z rezultatom sem zadovoljna, s smučanjem pa ne. Na nekaterih delih proge bi lahko bila boljša. Na žalost dan pred tekmo nisem imela priložnosti preizkusiti terena. S sezono sem v celoti gledano zadovoljna, vendar sem zaradi poškodb nekaj tekem izpustila,« je dejala Ilka Štuhec, ki še ne bo odšla na počitek, ampak bo najprej skušala popraviti točke FIS v veleslalomu.

V moški konkurenci je okoli 5000 gledalcev videlo presenečenje. Marcel Hirscher (12. mesto) je namreč v boju za veliki globus zmanjšal zaostanek za Akslom Lundom Svindalom (15. mesto) na le 19 točk. Tako ima Avstrijec odprto pot do zmage v skupnem seštevku, kajti v obeh tehničnih disciplinah je precej boljši od Norvežana. »V spodnjem delu proge pred vhodom v položni del sem storil napako, ki me je stala veliko časa. Tekmoval bom tudi v veleslalomu in se potrudil po najboljših močeh, slaloma pa se ne bom udeležil,« je dejal Aksel Lund Svindal.

Prvič v karieri je superveleslalom dobil Francoz Alexis Pinturault. Prehitel je Francoza Mermilloda Blondina in Američana Bodeja Millerja. »Ko sem videl svoj čas ob prihodu v cilj, je bilo čudovito. Poleti bom trdo delal in upam, da bo šel razvoj moje kariere v podobno smeri kot doslej. Moj cilj je osvojitev velikega globusa in ne drugo ali tretje mesto,« je dejal Alexis Pinturualt, ki mu manjka le še zmaga v smuku.