Jupol Classic je postal produkt leta 2014. Kot najbolj inovativen izdelek v kategoriji notranje zidne barve je ta pečat prejel 13. februarja letos, podelili pa so mu ga slovenski potrošniki, ki so ga v javnomnenjski raziskavi prepoznali kot najboljši izdelek na domačem trgu.

Produkt leta je največja svetovna potrošniška nagrada za inovativne izdelke. Njen koncept je pred skoraj tremi desetletji zasnoval francoski podjetnik Christian Le Bret, da bi potrošnike usmeril k nakupu najboljših izdelkov, ki jih na trgovskih policah ponuja domači trg. Danes tako pečat Product of the Year že v štiridesetih državah nagrajuje domače in tuje proizvajalce za kakovost in inovativnost njihovih izdelkov. Razveseljivo je, da ga pri nas na izdelkih prepozna že skoraj 80 odstotkov slovenskih potrošnikov. Kupcu znani simbol na embalaži namreč bistveno olajša izbiro ob nakupu, saj mu prihrani čas, ki ga je doslej porabil za iskanje informacij in podrobne primerjave med razpoložljivimi izdelki na trgu.

Z barvo Jupol Classic, ki se je lani trgu predstavila z novo, inovativno formulo, bodo uporabniki lahko odslej prebarvali kar do 20 odstotkov več zidnih površin. Nanašanje barve bo enostavnejše in brez vidnih sledov valjčka, barva z izboljšanim barvnim filmom pa bo na stenah ustvarila finejšo strukturo in lepši videz.

(šn)