Morda si želite stanovanje urediti v modernem slogu, vendar nimate pravih smernic, ki bi vas vodile. Tu je nekaj pomembnih elementov sodobnega stila, ki vam bodo pomagali pri opremljanju.

Ne pretiravajte z okrasjem

V stanovanju, če hočete, da odseva sodobni slog, ne potrebujete veliko dekorativnih elementov. Če bi radi prostoru dodali nekaj žara z dodatki, se prepričajte, da so resnično preprosti, elegantni in da se ujemajo z drugimi dodatki v vašem domu. Nikakor ne nasičite prostora s prevelikim številom okrasnih predmetov.

dnevna_imm1.jpg

Vašemu domu naj vladajo nevtralne barve z belo in črno v glavnih vlogah. Kombinacija barv, ki jo uporabite v notranjosti, naj bo poudarjena z drznimi in svetlimi barvami. Glavna barva, ki definira sodobni slog, je najpogosteje črna.

Svetlobe ni nikoli preveč

Pri sodobnem slogu notranjega dizajna je obvezno treba upoštevati razsvetljavo. Pazljivo izberite svetila za vaš dom - steklene svetilke so idealne za jedilnico, sicer pa naj se vse stanovanje kopa v svetlobi.

luci_dnevna_soba.jpg

Tla naj bodo enostavna, gola in gladka. K sodobnemu videzu pripomorejo zloščen beton, vinil ali celo kamen, vendar pa so učinkovite tudi preproge in lesen pod. Oblika oken ni tako pomembna, pa vendar naj bodo ta enostavna, čistih in ravnih linij. Tudi zavese naj bodo enostavne, brez zapletenih dekorativnih vzorcev.

Naj vašemu domu vladajo lončnice

indoor_plants_on_modern_home_design_1.jpg

Vaši prostori naj bodo zeleni. Rastlinje lahko resnično poživi sodobno ureditev. Če jih posadite v večje posode, boste vašim prostorom dodali še nekaj več dramatičnosti. Odločite se za večje rastline z velikimi listi. Če imate dovolj prostora, ob rastlino postavite svetilko, prst v posodi pa prekrijte  z gladkimi in barvnimi frnikolami.