Čeprav imamo občutek, da so omarice s steklenimi vrati in police oblikovane zgolj za moderne kuhinje, temu ni povsem tako. Oblikovalci namreč menijo, da je tak videz primeren za vsak stil kuhinje. Bodite le pozorni, da uporabite samo enega ali dva materiala. Ne glede na to, katerega izberete, ste lahko ustvarjalni pri dodatkih. Pobarvane omarice s steklenimi vrati ter stilno primernimi držali za odpiranje dobro delujejo v kuhinjah z domačnim stilom, medtem ko minimalistične omarice iz sodobnih materialov zasijejo v sodobnem prostoru.

kuhinje_trend2.jpg

Kuhinjski dodatki na ogled

Ko ste izbrali omarice in police, ki najbolje pristajajo slogu vaše kuhinje, se osredotočite še na dodatke in kuhinjske pripomočke, ki prispevajo k estetskemu dojemanju prostora. Odprte police in steklene omarice ponujajo na vpogled vse, kar se sicer za njimi skriva, zato boste svojo zbirko pripomočkov verjetno šele sproti dopolnjevali, da bodo zaokrožili skupni vtis. Če iščete ideje, s čim bi zapolnili prostor, se za začetek odločite za začimbe, olivno olje, kuharske knjige ali steklene posode, napolnjene s kosmiči in sušenim sadjem, svetujejo notranji oblikovalci.

Posodobitve kuhinjskih omaric, da bodo šle v korak z novim trendom, se lahko lotite tudi v lastni režiji. Odstranite vrata posameznih omaric ter pobarvajte hrbtišče v želeni barvi ali pa ga prelepite s tapeto, da ustvarite svež videz. Podoben vtis lahko ustvarite tudi v drugih prostorih stanovanja, na primer v dnevni sobi, spalnici ali pralnici. Bodite ustvarjalni in kombinirajte starinske kose pohištva z želenimi barvami ozadja, ki jih lahko postavite v kateri koli bivalni prostor.

kuhinje_trend9.jpg

Črni kamen ali granit

Prefinjen in drzen videz kuhinje lahko dosežemo s temnim delovnim pultom, ki bo v prihajajočem letu velika uspešnica. Oblikovalci svetujejo črni kamen ali pa cenejši granit, ki je prav tako zelo lep. Za drznejši videz, ki nas popelje v glamurozna dvajseta leta, lahko izberete granit z belimi pikicami. Ker je temen delovni pult »težak« za prostor, njegov vtis ublažimo z dodatki iz različnih materialov, denimo lončevino ali pipami iz nerjavnega jekla, drugo pohištvo, kot na primer stoli, pa naj bo izbrano tako, da kuhinjo omehča.

Za zaokrožitev dizajna poskrbijo barvaste tkanine, katerih vzorci vsebujejo črno barvo, ki razsvetlijo kuhinjo in vanjo vnesejo barvni poudarek. Oblikovalci svetujejo, naj daje kuhinjski prostor prečiščen vtis. Kombinirajte golobje sive odtenke z nevtralnimi za čudovito mehak videz, ki bo kuhinjo razsvetlil. Prav tako odličen način za dodajanje topline v kuhinjo so pobarvane kuhinjske omarice. Seveda lahko uporabite tudi črno barvo, vendar vas opozarjamo, da črne omarice s črnim pultom pač niso videz za vsakogar.

Več fotografij kuhinj v trendu prihajajočega leta si oglejte v naši fotogaleriji.