Mikrovalovna pečica

Beli kis z lahkoto očisti mikrovalovno pečico. Vanjo preprosto postavite posodo, v katero ste zlili polovico skodelice belega kisa in skodelico vode. Napravo prižgite in pustite, da tri do štiri minute deluje z največjo močjo. Nato jo ugasnite, posoda pa naj v njej stoji še petnajst minut. Odprite vratca in obrišite notranjost.

Umazana posoda

Aluminijasta, steklena ali porcelanska posoda, ki je zelo umazana s hrano, naj pol ure stoji v belem kisu, nato pa jo normalno operite. Nerjaveče jeklo zdrgnite s krpo, ki ste jo namočili v beli kis. Steklo bo bolj bleščeče, če ga boste sprali z vodo, ki ste ji dodali nekaj belega kisa. Skodelice, umazane od kave in čaja, pomijte z mešanico soli in belega kisa.

white_vinegar.jpg

Neprijeten vonj

Na štedilnik položite lonec, v katerega ste na skodelico vode dodali žlico belega kisa. Počakajte, da voda zavre, nato pa ogenj toliko zmanjšajte, da vsebina še petnajst minut le rahlo brbota. Tako bodo izginile vse neprijetne vonjave. Če pa položite v kot majhno posodico, napolnjeno z belim kisom, bo izginil celo dim.

Umazano perilo

V oblačila, ki jih je pod pazduhami umazal deodorant, rahlo vtrite nekaj belega kisa, nato pa jih normalno operite v pralnem stroju. Enako lahko storite tudi z oblačili, ki so razvila neprijeten vonj.

white_vinegar_stain_remover.jpg

Mačje stranišče

Ko ste očistili mačje stranišče, ga do višine enega centimetra napolnite z belim kisom. Tako naj stoji dvajset minut in neprijetnih vonjav ne bo več. Stranišče še sperite in ga posušite.

Zamašen odtok

V zamašen odtok najprej vsujte pest sode bikarbone, nato pa še skodelico belega kisa. Ko se nehajo pojavljati mehurčki, vanj spustite vročo vodo. Ponavljajte, dokler odtok ni odmašen.