Klet je običajno prostor s surovimi nedokončanimi stenami, napolnjen z vidnimi cevmi, izpostavljenimi tramovi in drugimi podrobnostmi, ki potekajo čez celo dolžino in širino kletnega stropa. Vse te cevi in tramove je priporočljivo prebarvati ali vgraditi spuščen strop.

Stene in strop prepleskajte z barvo v razpršilu

Ko je proračun glavna omejitev prenove, se odločite za barvo v razpršilu, ki jo nanesete na celo površino stropa. Uporabite odtenke bele barve, saj pričarajo občutek večjega in svetlejšega prostora. Enak odtenek in teksturo barve uporabite tako za stene kot za strop, da dosežete enoten in usklajen videz. Po končanem pleskanju zidove utrdite z zaščitnim premazom.

prenova_zidov_v_kleti.jpg

Ko nanašate barvo ali končni premaz, morate paziti, da delo opravite čim bolj natančno. Le tako boste drugače dolgočasen strop spremenili v privlačnega. Poskrbite, da s svežo barvo prekrijete cel strop in vsak centimeter sten, skupaj s cevmi, pritrjenimi na zidove. Prav tako boste z majhnimi prilagoditvami razsvetljave zlahka osvetlili in polepšali prostor. Pravi čudež lahko naredite, če na strop na koncu, ko se barva in zaključni premaz posušita, obesite privlačen lestenec zanimivih oblik.

spuscen_strop_v_kleti.jpg

Spuščeni strop

Če si lahko privoščite odšteti nekaj evrov več za prenovo kleti, je fantastična ideja vgradnja spuščenega stropa. Neposredno pod strop preprosto namestite stropne okvirje na prava mesta, ki taktično prekrijejo vse žice in cevi, pritrjene pod stropom. Strop lahko obložite tudi s stropnimi ploščicami, ki so na voljo v različnih vrstah in barvah, tako da izbor zlahka prilagodite svojemu okusu.