Na razstavi bo več kot 150 avtorjev pokazalo 120 arhitekturnih projektov, od urbanističnih zasnov, arhitekturnih prenov, javnih zgradb, večstanovanjskih in enodružinskih hiš, do grafičnega in industrijskega oblikovanja ter pisanja o arhitekturi. Gre ponovno za največji pregled arhitekturnega delovanja v državi.

Ker Društvo arhitektov Ljubljane predseduje tudi Zvezi društev arhitektov Slovenije, je na letošnjo razstavo povabilo tudi nekaj gostov iz drugih društev – člani Društva arhitektov Obale in ZAPS sekcija Gorenjska so prispevali šest projektov – ter omogočilo tudi prikaz selekcije dvanajstih študentskih del Fakultete za arhitekturo v Ljubljani.

Med razstavo bo ob razstavnem prostoru potekalo šest predavanj pod skupnim naslovom Arhitektura spodbuja, s katerimi želimo opozoriti, da je kakovostno urejanje prostora ena od ključnih rešitev izhoda iz današnje krize, obenem pa obiskovalcem natančneje predstaviti posamezne projekte, ki s svojo pojavnostjo urejajo prostor ter s tem tudi gospodarski, socialni in kulturni položaj družbe.